12/9/11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ

Προς Δήμαρχο Βύρωνα κον Χαρδαλιά

Κοινοποιηση:
Βύρωνας Καθαρή Επιλογή, κον Κόνσουλα
Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα
Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Κον Ανδρουλάκη Μίμη, Βουλευτή Β’ Αθηνών
Κον Ψαριανό Γρηγόρη, Βουλευτή Β’ Αθηνών

Κε Δήμαρχε

Πήραμε την επιστολή σας με την οποία μας καλείτε στο ταμείο για την πληρωμή 1071, 74 Ευρώ, για «Σύνδεση με το οριστικό δίκτυο αποχέτευσης» στην Οδό Θάλειας 24. Το ποσό αναλύεται ως 4,35μ χ 246, 38/τ.μ. = 1071, 74 ευρώ.
Επειδή γνωρίζω ότι τρέφετε ιδιαίτερη αγάπη κι΄ εκτίμηση στους δημότες σας, και δεν επιθυμείτε να τους επιβάλλετε χαράτσια (κεφαλικοί φόροι της τουρκοκρατίας που όταν δεν εξοφλούνταν ο υπόχρεος έχανε το κεφάλι του) δεν χαρακτηρίζω την επιστολή ως ανάλγητη, αλλά περιορίζομαι στην λέξη «άστοχη».
Σαν απλός δημότης Βύρωνα μου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα και σας παρακαλώ ν’ απαντήσετε:
1. Όπως γράφεται στην επιστολή, η εργολαβία έγινε 2006, 2008, 2009. Γιατί απεστάλη η απαίτηση είσπραξης το Σεπτέμβριο 2011, (δύο χρόνια μετά την τελευταία εργολαβία), ένα μήνα ιδιαίτερα δύσκολο για τους λιτοδίαιτους μισθωτούς με σωρεία άλλων υποχρεώσεων? Μήπως ξεχάσατε ότι πρέπει να πληρώσουμε το φόρο αλληλεγγύης που απαιτεί η εφορία?
2. Πως έγινε ο υπολογισμός του μήκους σύνδεσης της οικίας με τον αγωγό? Το μήκος της σύνδεση για το οποίο καλούμαι να πληρώσω αναγράφεται σε 4, 35 μέτρα. Από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός όταν το πλάτος του δρόμου της Θάλειας δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα, ο αγωγός ευρίσκεται στο μέσο του δρόμου και λογικά έχουμε μήκος 2,50μ χ 246,74 = 615,95 ευρώ. Έγιναν λάθη στον υπολογισμό? Υπάρχει γενικευμένη στρογγυλοποίηση για να εισπραχθούν χρήματα? Εφαρμόστηκε αυθαίρετα ένας αριθμός για να "αυγατίσουν" οι εισπράξεις?Εξηγήστε κε Δήμαρχε καθαρά και τίμια πως οι υπηρεσίες του Δήμου καθόρισαν το ποσό των 246,38 ευρω ως κόστος?
3. Έστω ότι οι ερωτήσεις μου είναι αφελείς, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έπραξαν καλώς, γιατί δεν δίνετε στους δημότες σας την ευκαιρία να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό σε μηνιαίες δόσεις τουλάχιστον δώδεκα μηνών, αλλά τους καλείτε να «..προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα....στο γραφείο Δημοτικών προσόδων», φρασεολογία που θυμίζει παλιές εποχές άλλων υπηρεσιών.
Κε Δήμαρχε
Δεν γνωρίζω τα αίτια που σας ώθησαν να αποστείλετε επιστολές και να απαιτείτε είσπραξη χρημάτων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε. Σας πληροφορώ ότι είμαστε τριμελής οικογένεια από την οποία εργάζεται μόνο η σύζυγος (δημόσιος υπάλληλος). Το παιδί 22 ετών είναι εδώ κι’ ένα χρόνο άνεργος, εγώ δε δεν έχω κανένα εισόδημα(ηλικία 67 ετών με καρδιακά προβλήματα).
Πείτε μου κε Δήμαρχε από που θα περικόψουμε για να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείτε να καταβάλουμε? Να περικόψουμε φως νερό, τηλέφωνο αλλά πάλι είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί το ποσό που ζητείται. Αν θέλετε μπορούμε να περικόψουμε και το φαγητό. Πείτε μας ποία από τις λύσεις, σας είναι προτιμητέα και θα το πράξουμε.

Κε. Δήμαρχε αν θέλετε να βελτιώσετε τα οικονομικά του Δήμου, γιατί δεν αναζητείτε άλλες λύσεις είσπραξης χρημάτων?
Γιατί δεν εισπράττετε από τους εμπόρους των αυτοκινήτων, τέλη χρήσης πεζοδρομίων και οδών? Οι οδοί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Θάλειας, Καραολή και Δημητρίου, Λεωφ. Καρέα, Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα έχουν μεταβληθεί σ’ ένα απέραντο «παρκινκ» από τους γνωστούς έμπορους αυτοκινήτων που αγνοούν νόμους και εξυβρίζουν δημότες όταν διαμαρτύρονται .

Κε Δήμαρχε
Σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των τελών που ζητείτε τι θα πράξετε?
Θα εφαρμόσετε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης?
Θα καταργήσετε τη σύνδεση αποχέτευσης της οικίας μας με τον αγωγό?
Θα προχωρήσετε σε πλειστηριασμό της οικίας για να εισπράξετε?
Θα εφαρμόσετε την ποινή που επέβαλαν οι Τούρκοι σ' όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι?

Κε Δήμαρχε
Σαν δημότης ζητώ και απαιτώ από τον αιρετό άρχοντα:
1. Επαναμέτρηση του μήκους σύνδεσης με τον αγωγό αποχέτευσης της οικίας μας.
2. Εξηγήσεις για τον υπολογισμό του κόστους σύνδεσης.
3. Διακανονισμό πληρωμής του τέλους σύνδεσης, σε περίπτωση που το καθορισθέν μήκος σύνδεσης είναι αληθές, σε τουλάχιστον σε δώδεκα(12) μηνιαίες δόσεις.

Ελπίζω να λάβω σύντομα την απάντηση σας με τις πρέπουσες ενέργειες
Μ’ εκτίμηση
Ανδρέας Αρκάδης
Θάλειας 24 Βύρωνας
Τηλ: 210 7641825