20/3/08

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Προς
Τον κ. Δήμαρχο Βύρωνα
FAX 210 - 7669959
E-MAIL :
dimarxos@dimosbyrona.gr
Aξ. κύριε Δήμαρχε
Προσφεύγω αναγκαστικά ξανά στις εξουσίες σας, γιατί ο Αντιδήμαρχος κύριος Ζούμπος, αρνήθηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί μου και με απείλησε ότι θα με διώξει δικαστικά, για όσα τον βαρύνουν σχετικά με τις παραβιάσεις του εργολάβου της ΔΕΗ στην Ελλησπόντου, τις οποίες κατέγραψα στην πρόσφατη αναφορά μου προς εσάς. Ο κύριος Ζούμπος, πιστεύω, έχει όλα τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος, αλλά το δικαίωμα να αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες απορρέουν από το αξίωμα του αντιδημάρχου, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ!…Και μια από αυτές τις υποχρεώσεις του είναι να δέχεται την διατύπωση αιτημάτων ή παραπόνων των πολιτών
χωρίς διακρίσεις και χωρίς προσωπικές απειλές.
Κύριε Δήμαρχε είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο πρόβλημα της εργολαβίας της ΔΕΗ στην Ελλησπόντου και να σας παρακαλέσω να σημειώσετε τα εξής:
Με νέα πληρέστερη έρευνα την οποία έκανα στην οδό Ελλησπόντου, μου επιτρέπει να σας πώ ότι δεν υπάρχει καμιά ΒΛΑΒΗ του ΟΤΕ επί του δρόμου αυτού . Όλοι οι κάτοικοι, με τους οποίους επικοινώνησα στον αναφερόμενου δρόμο, ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Συνεπώς ο ισχυρισμός ότι ο εργολάβος της ΔΕΗ στην Ελλησπόντου έχει προκαλέσει κάποια ζημιά στα καλώδια του ΟΤΕ και ότι ο εργολάβος της ΔΕΗ περιμένει τάχα το συνεργείο του ΟΤΕ να αποκαταστήσει την βλάβη, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό το "επιχείρημα" το άκουσα περιέργως και στις τεχνικές υπηρεσίες!… Πέρα από το γεγονός ότι ο εργολάβος διεξήγαγε, μέχρι τώρα, τα έργα της ΔΕΗ, χωρίς καμιά άδεια από τον Δήμο, και που μόνο γι' αυτό θα έπρεπε κανονικά να έχετε διατάξει αμέσως το σταμάτημα των εργασιών, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των κατοικούντων στην οδό Ελλησπόντου και την δικαστική δίωξή του, έρχονται τώρα νέες ενδείξεις που ΜΑΣ ΚΆΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η βλάβη του ΟΤΕ είναι πρόσχημα και ότι άλλοι λόγοι είναι αυτοί που εμποδίζουν τον πειθαναγκασμό του εργολάβου, στην τήρηση όλων των υποχρεώσεων του που έχει απέναντι στο Δήμο, στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Ελλησπόντου.
Σας ζητώ να απαιτήσετε από τον εργολάβο, την άμεση απομάκρυνση τών χωμάτων από την οδό Ελλησπόντου και την πλήρη αποκατάσταση των πεζοδρομίων. Αυτό πρέπει να συντελεστεί άμεσα, τώρα. Εάν ο εργολάβος δεν ανταποκριθεί, σας καλούμε να ασκήσετε όλα τα μέσα που σας παρέχει ο νόμος για την δίωξη του εργολάβου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Το άλλο επιχείρημα, που επίσης ακούγεται ότι λόγω της απεργίας της ΔΕΗ απουσιάζει ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός της ΔΕΗ και ότι γι' αυτό δεν μπορεί να "κλείσει το έργο", εμείς νομίζουμε ότι αποτελεί πρόσχημα και ότι σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι, επί 25 και πάνω μέρος, να ανεχόμαστε μέσα στα σπίτια μας τα χώματα και τις σκόνες και να κινδυνεύουμε από την απουσία πεζοδρομίων και μάλιστα για μια εργολαβία η οποία έχει παραβιάσει όλους τους όρους νόμιμης διεξαγωγής του συγκεκριμένου έργου με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και η οποία επίσης δεν έχει πάρει την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμο.
Καταγγέλω επίσης ότι:
1. Στην συμβολή Ελλησπόντου και Κωσταντινοπόλεως γκρεμίστηκε ήδη και
γίνεται ανέγερση οικοδομής χωρίς την τήρηση των νόμιμων όρων κυρίως
ασφαλούς προσπέλασης των πεζών και προστασίας τους από την κίνηση
των τροχοφόρων. Η γωνία αυτή αποτελεί αληθινή καρμανιόλα!
1. Στην αρχή της οδού Ραιδεστού γίνεται επίσης άλλη ανέγερση οικοδομής στην οποία και εκεί έχει καταργηθεί το πεζοδρόμιο χωρίς όμως την δημιουργία τεχνητής διόδου των πεζών. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος ατυχημάτων. Σας υπογραμμίζω ότι Η Δημοτική Αρχή με την ανοχή που δείχνει σε αυτό το ξεχαρβάλωμα όλων των κανόνων ασφαλείας για τους πεζούς στην ανέγερση οικοδομών κλπ αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη αν συμβούν ατυχήματα στους διερχόμενους πεζούς.
2. Ο εργολάβος της ΔΕΗ, επίσης, έχει αφήσει στην αρχή της οδού Δηλβόη ένα τεράστιο καρούλι καλωδίων και μπόλικα οικοδομικά υλικά τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και επί του δρόμου.
Όλα αυτά δεν τα βλέπει ο κ. Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών;

20/3/2008
Με τιμή
Δ. Σουλιώτης