30/5/08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 29/5/2008

ΑΠΟΦΑΣΗ TΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Εμείς οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 29 Ιούνη στην πλατεία Τσιρακοπούλου, δηλώνουμε ότι :

1. Ανησυχούμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκμπέμπουν οι 4 γνωστές κεραίες που υπάρχουν στη γειτονιά μας σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους. Οι κεραίες βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια μας και σε κοντινή απόσταση από παιδικούς σταθμούς και σχολεία

2. Θέλουμε την απομάκρυνση των κεραιών είτε αυτές έχουν άδειες, είτε εκπέμπουν μέσα στα όρια, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε πειραματόζωα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αφού ξέρουμε ότι οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν έχουν αθροιστική επιβάρυνση και είναι επικίνδυνες για όλους μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, εγκύους, και άλλους.


3. Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των εταιρειών και όσων συνδέονται μαζί τους και στοχοποιούν γείτονες μας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας, είτε με εξώδικα, είτε με προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα, είτε με συλλήψεις, είτε με απειλές μηνύσεων.

4. Δηλώνουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και συμπαραστεκόμαστε στους γείτονες μας. Δεν δεχόμαστε τους εκφοβισμούς και τις απειλές. Οι κινητοποιήσεις μας είναι συλλογικές και θα συνεχίσουμε τη δράση μας και τις ενέργειες μας για να προστατευτούμε και να απομακρυνθούν οι κεραίες.

5. Δεν ενδιαφερόμαστε στενά μόνο για τη δική μας υγεία. Θέλουμε η πολιτεία (κράτος, κυβέρνηση, βουλή, δήμοι) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας προστατεύσουν από τις ακτινοβολίες, που δεχόμαστε χωρίς τη θέλησή μας.

6. Ζητάμε να αλλάξει η πολιτική όσον αφορά την εγκατάσταση και την αδειοδότηση των κεραιών. Θέλουμε με γνώμονα την προστασία των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τον επανακαθορισμό των ορίων εκπομπής για την επιτρεπόμενη ακτινοβολία, όπως ζητούν οι επιστήμονες και ισχύει σε άλλες χώρες.

7. Θέλουμε άμεσα να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες που υπάρχουν ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα από σχολεία.




29/5/2008