19/2/10

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας 18/2/2010
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς:
Το σύλλογο Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»
Τη Ζ’ ΕΛΜΕ
Το παράρτημα συνδικάτου Οικοδόμων
Το σωματείο συνταξιούχων
Δημοτικές Παρατάξεις

Το Δ.Σ. του σωματείου μας σας καλεί σε συνάντηση τη Δευτέρα 22/2/2010 ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου (Δημαρχείο Βύρωνα) για να συζητήσουμε τα σκληρά, ταξικά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, κεφαλαίου που φέρνουν βαθιές αντιδραστικές ανατροπές όχι μόνο στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά επιδρούν δραματικά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Επιδιώκουν να φορτώσουν την οικονομική κρίση του καπιταλισμού στους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα την αξιοποιούν για να κερδίσουν ακόμη περισσότερο το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι εργοδότες.
Ιδιαίτερα με το πρόγραμμα σταθερότητας εάν εφαρμοστεί θα έχουμε για πρώτη φορά ονομαστική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων, απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και παραπέρα ενίσχυση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, ανατροπές στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα με στόχο την κατάργηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση της μηνιαίας σύνταξης, ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και έπεται συνέχεια εάν το εργατικό κίνημα δεν μπορέσει να μπει εμπόδιο σε αυτή τη λαίλαπα.
Σκοπός της συνάντησης είναι να οργανώσουμε από κοινού πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αντίστασης και δράσης στην πόλη μας ώστε να ενισχυθεί ένα κοινό μέτωπο που να συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική, αντιλαϊκή καταιγίδα. Για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής από τη σκοπιά της υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το πλαίσιο κοινής δράσης που καταθέτουμε με διάθεση σύνθεσης και κοινής δράσης , σεβόμενοι την αυτοτέλεια και τις επιμέρους θέσεις κάθε φορέα μπορεί να συμπεριλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν κυβερνήσεις, κεφάλαιο, τραπεζίτες.
Όχι στο πρόγραμμα σταθερότητας που φέρνει πλήρη ανατροπή των κοινωνικών δικαιωμάτων, μείωση μισθών, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις , ανατροπή εργασιακών σχέσεων. Φτώχεια-Ανεργία για το λαό. Κέρδη και ασυδοσία για τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο, την εργοδοσία.
Δημόσια, κοινωνική, ασφάλιση για όλους. Όχι στην ιδιωτική – επαγγελματική ασφάλιση. Όχι στον αποχαρακτηρισμό των Β .Α. Επαγγελμάτων.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα ,Ρέππα, Πετραλιά). Μείωση και όχι αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των ωρών εργασίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις μόνιμης σταθερής εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αύξηση και όχι μείωση της σύνταξης.
Να περιοριστούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, η κρατική σπατάλη, οι πολεμικές δαπάνες, και να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, οι μισθοί, οι συντάξεις , το επίδομα ανεργίας για να ζούμε με αξιοπρέπεια. 1400 κατώτερο ευρώ κατώτερο μισθό.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των νόμων που στηρίζουν και προωθούν την εξελικτική, ενοικιαζόμενη και ανασφάλιστη εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη. Όχι στη συναίνεση και την υποταγή. Ενωτικοί ταξικοί αγώνες διάρκειας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

Το Δ.Σ.