30/9/09

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δήλωση του Δ.Σουλιώτη
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ. Σ. ΩΣ «ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ» ΤΟΥΣ!...

Την άνοιξη αυτού του χρόνου κατέθεσα εγγράφως στην Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού (A.O) κ.Μαρία Βυρίνη αίτηση με την οποία ζητούσα οικονομικά και άλλα στοιχεία για την λειτουργία του και το εν γένει αθλητικό έργο του. Α.Ο. Συγκεκριμένα ζητούσα στοιχεία για το προσωπικό που απασχολείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην διοίκηση και τα γραφεία του Οργανισμού, τους όρους και τις συμβάσεις παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων στα αθλητικά σωματεία, τις συνολικές δαπάνες για τον αθλητισμό και τον Οργανισμό καθώς και στοιχεία για τον αριθμό των μελών των αθλ. σωματείων και την οικονομική τους κατάσταση κλπ. Τρείς περίπου μήνες μετά και αφού δεν έλαβα καμιά γραπτή απάντηση στο αίτημά μου, επανέλαβα αυτό το καλοκαίρι το αίτημα πάλι στην κ. Βυρίνη και γνωστοποίησα την αξίωσή μου αυτή τόσο στον κ. Δήμαρχο όσο και στον αντιδήμαρχο αθλητισμού, αλλά μέχρι σήμερα δεν μου έχουν απαντήσει!....Είναι φανερό ότι η κυρία πρόεδρος και η ηγεσία του Δήμου αρνούνται να μου δώσουν τα στοιχεία.
Από την αρχή του έτους η πρόεδρος, κατά παράβαση του κανονισμού του Α.Ο, έχει συγκαλέσει το Δ.Σ μόνο σε δύο συνεδριάσεις!... Χρησιμοποιούν το Δ.Σ ως «διακοσμητική γλάστρα» για να λένε ότι τάχα υπάρχει δημοκρατία, ότι υπάρχει συζήτηση και αναζητήσεις για έναν καλύτερο λαϊκό αθλητισμό και ότι δήθεν όλα γίνονται συλλογικά για το συμφέρον της κοινωνίας…..
Θέλω να ξέρει ο λαός του Βύρωνα ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Όλα είναι προσχηματικά και όλα λειτουργούν απλώς και μόνο για να βολεύονται πρόσωπα, πράγματα και συμφέροντα. Στον Α. Ο. συντελείται στην ουσία ένα πάρεργο. Επιβάλλουν στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους «κεφαλικό φόρο» για το δικαίωμα στην άθληση την ώρα που όλα τα δημοτικά γήπεδα έχουν φτιαχτεί με τον οβολό των δημοτών! Έχω εκδηλώσει την αντίθεσή μου στο καθεστώς του «κεφαλικού φόρου». Δεν δέχομαι αυτή την κατάσταση λειτουργίας του Α.Ο που καμιά σχέση δεν έχει με την προαγωγή του δημοτικού και λαϊκού αθλητισμού, τα δικαιώματα της νεολαίας και των πολιτών.
Καλώ τούς συμπολίτες μου, τους γονείς και τους παππούδες , που τρέχουν για να έχουν τα παιδιά τους έναν αντάξιο αθλητισμό, να δ ο υ ν τ ο υ ς υ π ε ύ θ υ ν ο υ ς αυτής της απαράδεκτης πολιτικής. Ατούς που συμπεριφέρονται ως απολυταρχικοί ιδιοκτήτες της λαϊκής περιουσίας και της αθλητικής ζωής ενώ είναι προσωρινοί (και κακοί δυστυχώς) διαχειριστές της. Και δηλώνω ότι η απολυταρχία και η υποβάθμιση της αθλητικής ζωής του Δήμου δεν θα περάσει!
Δ.Σουλιώτης Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο Δήμου Βύρωνα