23/9/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Βύρωνας, 16.9.2009
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Προς
Το Δήμαρχο Βύρωνα
Την Πρόεδρο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΑΙ 5ΟΥ Δ. Π. ΣΤΑΘΜΟΥ.

Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την διαμαρτυρία μας για τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στους δυο συστεγαζόμενους Δ. Π. Σταθμούς, τον 1ο και 5ο.
Πάρα τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου, των εργαζομένων στους Π. Σ. και την έγκυρη ενημέρωση σας για την έλλειψη χώρου μαγειρείου-κουζίνας στον 1ο Π. Σ. και το πρόβλημα με τη διαμόρφωση που υπάρχει, του κοινού αύλειου χώρου των σταθμών, δυστυχώς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.
Δέκα έξι μέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς, περίπου 100 παιδιά που φιλοξενούνται στους δυο αυτούς Π. Σ. δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν στην αυλή γιατί ο χώρος δεν έχει διαμορφωθεί και παραμένει κλειστός, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν από τις 7.00΄π.μ. έως τις 16.00΄μ.μ. κλεισμένα στις μικρές αίθουσες χωρίς τη δυνατότητα να βγουν στην αυλή.
Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή και απαιτούμε άμεσα-τώρα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.
Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα παιδιά και στους εργαζόμενους στους Π. Σ. να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει. Να σταματήσει την πολιτική που υποβαθμίζει τους Δ. Π. Σταθμούς.
Οι εργαζόμενοι έχουμε επανειλημμένα κάνει κινητοποιήσεις απαιτώντας να δημιουργηθούν νέοι Π. Σ. για να καλύπτονται τα παιδιά όλων των συμπολιτών μας και έχει επισημάνει την ανάγκη να μετεσταγαστούν οι Π. Σ. που είναι σε ακατάλληλα κτήρια. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε εισακουστεί στο Βαθμό που απαιτείται.
Ζητάμε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά άμεσα – τώρα.
Ιδιαίτερα ο αύλειος χώρος να διαμορφωθεί με τα ανάλογα κατάλληλα υλικά ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.
Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή κρίνουμε απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.





Κοινοποίηση: Γονείς των παιδιών του 1ου και 5ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
Δημοτικές Παρατάξεις.