18/12/09

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου & 2ου ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Από : τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των
1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα
Προς : 1. Γραφείο Δημάρχου
2. Σχολική Επιτροπή Συγκροτήματος
Αγίας Τριάδας
3. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Κοιν.:
- Δ/νση 1ου & 2ου Δ.Σ. Βύρωνα
- Σύλλογο εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»
- Δημοτικές Παρατάξεις
- Ένωση γονέων
Βύρωνας, 14/12/2009
Αρ.Πρωτ.: 102

ΘΕΜΑ: «Κατεπείγουσες εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης αύλειου χώρου, αντικατάστασης ξύλινων κουφωμάτων παλαιού κτιρίου και εργασίες διαμόρφωσης διαβάσεων στο 1ο & 2ο Δ.Σ. Βύρωνα »
Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα του 1ου & 2ου Δ.Σ. Αγ. Τριάδας, όπου φοιτούν περίπου 350 μαθητές και 80 νήπια, κρίνονται πλέον κατεπείγουσες για λόγους ασφαλείας της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, οι κάτωθι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο κτίριο και στον αύλειο χώρο του σχολείου. Συγκεκριμένα:
• Αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα του αύλειου χώρου με κατάλληλο υλικό : Η συγκεκριμένη εργασία κρίνεται κατεπείγουσα γιατί λόγω ακαταλληλότητας του υπάρχοντος δαπέδου τραυματίζονται καθημερινά μαθητές και είναι επικίνδυνες κάθε είδους αθλοπαιδίες στο προαύλιο.
• Επισκευή φρεατίου ομβρίων στο προαύλιο : Η συγκεκριμένη εργασία κρίνεται κατεπείγουσα διότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων το φρεάτιο δεν λειτουργεί και πλημμυρίζει με αποτέλεσμα να σχηματίζεται «λίμνη ύδατος » ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου νηπίων και μαθητών (βλ. συνημμένη φωτο 1).
• Διαμόρφωση αύλειου χώρου με παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, χώρο υπόστεγου, αντικατάσταση μπασκετών με νέες κατάλληλου μεγέθους για μαθητές δημοτικού, δεντροφύτευση.
• Αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων του παλαιού κτιρίου: Τα υπάρχοντα ξύλινα κουφώματα είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζουν αντικατάστασης διότι κάποια από αυτά είναι σπασμένα ενώ άλλα μπάζουν νερά μέσα στις τάξεις όταν βρέχει . Η συγκεκριμένη εργασία κρίνεται κατεπείγουσα αφενός για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στεγανότητας και αφετέρου για τον περιορισμό των απωλειών και για την εξοικονόμησης ενέργειας (βλ. συνημμένη φωτο 2).
• Άμεση εκτέλεση κατεπειγουσών εργασιών περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος 1ου, 2ου , 3ου & 13ου Δ.Σ. με σκοπό την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Συγκεκριμένα να κατασκευαστούν διαβάσεις πεζών περιμετρικά του σχολείου με την αντίστοιχη διαγράμμιση, να διαμορφωθούν τα πεζοδρόμια με κατασκευή ραμπών, να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση στις διαβάσεις και στις ράμπες και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Εξάλλου από το καλοκαίρι του 2008 υπάρχει και σχετική υπόδειξη από την Τροχαία Καισαριανής προς το Δ. Βύρωνα με αρ. πρωτ. A’ 2519/1/87-10-8-2008
• Γκρέμισμα της κατασκευής που βρίσκονται οι βρύσες στον αύλειο χώρο λόγω επικινδυνότητας της κατασκευής και εκτεταμένων φθορών των εγκαταστάσεων. Αντικατάσταση της υπάρχουσας κατασκευής με νέα ασφαλή για τα παιδιά, νέα υδραυλική εγκατάσταση και κρουνοποιία.

Υπενθυμίζουμε ότι το παλαιό κτίριο έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 30 και η κατάσταση του φανερώνει δυστυχώς ότι δεν έχουν συντελεστεί διαχρονικά από το Δήμο εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών πέραν ορισμένων με το σταγονόμετρο πρόχειρων εσωτερικών χρωματισμών.
Οι εργασίες που αναφέρουμε ως κατεπείγουσες είναι οι κατ’ ελάχιστες αναγκαίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας , αν αναλογιστεί κανείς ότι το παλαιό κτίριο χρήζει συνολικής ανακαίνισης για να αναδειχθεί αφενός η ιστορική του αξία ως μνημείο της περιοχής μας και αφετέρου να γίνει ισάξιο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δημόσιου σχολείου.


Επειδή για εμάς τους γονείς προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας και πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει καθήκον και υποχρέωση να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ζητάμε την έγκριση και εκτέλεση των παραπάνω εργασιών με άμεση προτεραιότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας καθιστούμε ηθικά υπεύθυνους όσον αφορά στα ανωτέρω θέματα ασφαλείας των μαθητών εντός και περιμετρικά του χώρου του σχολείου μας.





Με εκτίμηση


Η πρόεδρος του ΣΓΚΚ 1ου Δ.Σ Ο πρόεδρος του ΣΓΚΚ 2ου Δ.Σ.



Ελένη Κριθαριώτη Χρήστος Τσιάκαλος