1/10/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Βύρωνας 23/9/2008
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Τηλ. 2107663853, 2107651584
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Την Παρασκευή 19/9/08 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα πάρθηκαν αποφάσεις που διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στο Δήμο Βύρωνα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στη νέα Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. Πιο συγκεκριμένα 105 εργαζόμενοι θα περάσουν στο Δήμο Βύρωνα, 65 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 21 στη νέα Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε.
Οι εργαζόμενοι που χαρακτηρίσθηκαν ως πλεονάζον προσωπικό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μεταφερθούν στις νέες υπηρεσίες τους θα εργάζονται και θα αμείβονται από τη Δημοτική Επιχείρηση. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Δεκεμβρίου 2008 και θα αποφασίσει τη μεταφορά τους στο Δήμο Βύρωνα.
Μέσα σε διάστημα ενός έτους θα εξετασθεί η δυνατότητα η Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. να μετατραπεί σε μονομετοχική επιχείρηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρέμβουν ώστε να αλλάξει ο νόμος και όλες οι υπηρεσίες στο χώρο των κοιμητηρίων να μη θεωρούνται ότι έχουν εμπορικό αλλά κοινωνικό χαρακτήρα και να μεταφερθούν στις υπηρεσίες των Δήμων.
Η παραπάνω απόφαση σε συνδυασμό με προηγούμενες αποφάσεις για την επιστροφή αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο και για πρώτη φορά η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που αύξησε τους μισθούς και τα ημερομίσθια των εργαζόμενων στην επιχείρηση κατά 8,5% από 1/1/2008 αποτελούν μια θετική εξέλιξη που διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και βάζει τέλος στο καθεστώς της ανασφάλειας, της ομηρίας που από το 1997 βίωναν οι εργαζόμενοι.
Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής στη δημιουργία νέας Δημοτικής Επιχείρησης Α.Ε, συνεχίζει να μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος και να μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες στο Δήμο.
Καταλυτικό ρόλο γι’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε η ανεξάρτητη ταξική εργατική δράση του σωματείου που δεν υποτάχθηκε στη λογική του κυβερνητικού, δημαρχιακού και κομματικού συνδικαλισμού και ο πολύμορφος και με διάρκεια αγώνας των εργαζόμενων στο Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση. Χωρίς αυτό τον αγώνα δεν θα είχε εξευρεθεί η λύση αυτή. Με τον αγώνα μας πετύχαμε κάτι που για πολλούς φάνταζε αδύνατο. Σε μια δύσκολη για τους εργαζόμενους εποχή, που η νεοφιλελεύθερη πολιτική και οι αντιδραστικές κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, που στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανατρέπονται εργασιακές σχέσεις και γίνονται απολύσεις, στο Δήμο Βύρωνα με τους αγώνες μας διασφαλίζεται η εργασία όλων των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης.
Η αντεργατική πολιτική και οι απολύσεις εργαζομένων δεν είναι μονόδρομος.
Η ανεξάρτητη ταξική εργατική δράση έχει αποτελέσματα και ανοίγει δρόμους για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικότερα.
Για το Δ . Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Χρήστος Χαλβαντζής Γιώργος