30/10/09

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΕΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
(+ σε όλους τους κατοίκους του Βύρωνα)
Απευθύνομαι σε όλους εσάς ως απλός πολίτης και ζητώ να εκδηλώσετε την αλληλεγγύη σας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών τα οποία καταπατώνται ανοικτά απο την απολυταρχία του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά.

Παρακαλώ και ζητώ απο τις Δημοτικές παρατάξεις να εκδηλώσουν δημόσια την εναντίωσή τους σε αυτά τα φαινόμενα αυταρχισμού και περιφρόνησης των πολιτών και των δικαιωμάτων μας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Η άρνηση της ηγεσίας του Α.Ο να ενημερώσει τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων στην Διοίκηση του Αθλητ. Οργανισμού συνιστά μια πράξη υποτίμησης των ίδιων των παρατάξεων. Σας Παρακαλώ να φέρετε αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει ακόμα να μάθουμε πόσο ακριβώς κόστισε το ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( λέγεται ότι κόστισε 2, 8 εκ ευρώ; Είναι δυνατόν αυτό;). Πόσο κόστισε η Πλατεία Βυζαντίου που τέλειωσε πέρυσι; Δεν πρέπει να γίνει συζήτηση στο Δ.Σ να μας δώσουν τα χαρτιά αυτών των εργολαβιών ;

Επειτα οι οργανισμοί Αθλητισμού και Πολιτισμού έχουν κάνει τους ετήσιους απολογισμούς- ισολογισμούς; Που δημοσιεύονται αυτοί; Οι παρατάξεις είναι ενημερωμένες για όλα αυτά; Σε άλλο σημείωμα θα σα μιλήσω για τους λεγόμενους αντιδημαρχους. Έχουμε περιπτώσεις που μάλλον συνιστούν καθεστώς πολυτελούς παρασιστισμού! Δεν πρέπει οι παρατάξεις να δούνε όλα αυτά τα ζητήματα;

Σας έχω στείλει την ενυπόγραφη Καταγγελία - Διαμαρτυρία μου για την άρνηση του Δημάρχου και της Προέδρου κυρίας Βυρίνη να μου δώσουν εγγράφως μια σειρά στοιχεία για τα οικονομικά, το προσωπικό, την λειτουργία και άλλα στοιχεία που αφορούν τίς δράσεις του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και αυτοί α ρ ν ο ύ ν τ α ι !

ΝΟΙΩΘΩ ΌΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΕ ΜΙΑ ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΤΑΙΚΆ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ!

'Εχουμε έπειτα το θέμα των ασφαλτοστρώσεων- απάτη. Ούτε εδώ ο Δήμαρχος εκδηλώνει επιθυμία να ικανοποιήσει οποιοδήποτε απο τα αιτήματα της επιτροπής μας για έλεγχο του έργου και την διαφάνεια. Κινείται σε κατεύθυνση συγκάλυψης. Ιδιαίτερα τον ενοχλεί ότι θέλουμε να επεκτείνουμε την έρευνα στα έργα οδοποιϊας της τελευταίας 6-8ετίας! Διότι θα αποκαλυφθεί ότι τα έργα αυτά ήταν μούφα, και ότι οι εργολαβοι φάγανε εκατομμύρια με δική τους ευθύνη για να μη πώ τίποτα άλλο!....

Μην υποτιμήσετε το θέμα των ασφαλτοστρώσεων. Πρόκειται για πολλά εκατομμύρια που πληρώνει οι λαό μας (τήν ώρα που δεν έχει νοσοκομεία και σχολεία) τα οποία εκατομ. διάφορα διαπλεκόμενα κυκλώματα εργολάβων και παραγόντων της Τ.Α καταληστεύουν κάθε 4ετία στους Δήμους και τίς Νομαρχίες μέσα απο έργα οδοποιϊας αλλά και άλλα έργα δημοτικών υποδομών. ( πάρκα, κήποι, παιδικές χαρές, γήπεδα κλπ)

Τα εργολαβικά αυτά κυκλώματα τα οποία είναι συνήθως μεσαίου μεγέθους αποτελούν μόνιμους μηχανισμούς εκλογικής στήριξης αλλά και χρηματοδότησης των διεφθαρμένων της Τ.Α αλλά και των πολιτικών παραγόντων της διαπλοκής.

Ζητώ 1ο την ομόθυμη και έμπρακτη συμπαραστασή σας για το θέμα του Α.Ο. Σας ζητώ να τοποθετηθείτε δημόσια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Να μου δώσει ο Δήμαρχος και ο Α.Ο τα στοιχεία που ζητάω. Δεν είναι προσωπική μου υπόθεση. Και ο Παναγιώτης Κόνσουλας είναι επίσης μέλος της Διοίκησης του Α.Ο. Ζητώ να ενώσει την φωνή του με την δική μου.

2ο. Ζητώ απο τα 2 σωματεία και τίς πρωτοβουλίες πολιτών να συμμετέχουν στον αγώνα για διαφάνεια στα δημοτικά έργα. Εχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηριχθεί η συγκρότηση της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ άτυπης Επιτροπής την οποία έχουμε ζητήσει, η οποία μαζί με τίς δημοτικές υπηρεσίες θα συμμετέχει στον έλεγχο των δημοτικών έργων που ανατίθενται σε εργολάβους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Δ. Σουλιώτης
6977-747431 210 7628209