30/10/09

ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αδιαφάνεια και απολυταρχία στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Βύρωνα. Παραβιάζεται ο Δημοτικός Κώδικας, καταπατούνται δικαιώματα των πολιτών!

Δ.Σουλιώτης : Κύριε Δήμαρχε, μην έχετε την αυταπάτη ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε ατιμώρητα τον βυρωνιώτικο λαό!


Πρός
Τον Δήμαρχο Βύρωνα

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Α.Ο κυρία Βυρίνη

Κύριε Δήμαρχε! Λυπούμαι ειλικρινά διότι με ταλαιπωρείται και με αναγκάζεται να διαμαρτύρομαι για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα. Τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών είναι κατακτήσεις του λαού μας, δεν εκχωρούνται.

Απο την αρχή θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν έχετε δικάιωμα καταπάτησης των δικαιωμάτων μας και ότι οι θεσμικές, ηθικές και πολιτικές υποχρεώσεις, τίς οποίες ως Δήμαρχος έχετε απέναντι στο βυρωνιώτικο λαό, δεν είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορείτε να διαπραγματεύεστε αλλά συνιστά ένα χρέος σας το οποίο οφείλετε στο ακέραιο να εκπληρώνετε.

Εκτός των άλλων, οι σχετικές υποχρεώσεις σας, οι οποίες περιλαμβάνονται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεσθε, με αναγκάζετε να σας πώ ότι α υ τ ο α ν α ι ρ ε ί σ θ ε κ α ι σ α ν π ρ ό σ ω π ο κ α ι ω ς θ ε σ μ ό ς.

Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι η εναντίωση και η κριτική την οποία ασκώ στίς πράξεις της Δημοτικής Αρχής, που αφορούν κυρίως την δημαρχιακή εξουσία σας , δεν έχει να κάνει με τίς διαφορετικές πολιτικές απόψεις που έχουμε για τα προβλήματα του τόπου η τα ζητήματα της Τ.Α. Έχει να κάνει με τίς στοιχειώδεις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, την υπεράσπιση και τον σεβασμό που ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν υποχρέωση να τρέφουν απέναντι στους πολίτες και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Και ακόμα είναι μια συνεισφορά στην αξία του αυτοσεβασμού, για όποιον φυσικά την έχει.

Σας κατηγορώ για μια στάση, η οποία βρίσκεται σε καταφανή διάσταση με το χρέος σας ως "πρώτου πολίτη" της πόλης. Αυτή η στάση όχι μόνο δεν μπορεί να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία αλλά είναι στοιχείο ενδεικτικό της σήψης και της παρακμής, που χαρακτηρίζει γενικότερα το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε καλπάζουσα εκφυλιστική διαδικασία.

αδιαφάνεια και έλλειψη ειλικρίνειας, Αντί να προστατεύετε και να προάγετε τα δικαιώματα των πολιτών ανακαλύπτω ότι στην ουσία τα αμφισβητείτε και τα υπονομεύετε. Οι αληθινοί ηγέτες διευκολύνουν και ενισχύουν τον λαϊκό έλεγχο. Δεν το φοβούνται, δεν τον αποφεύγουν και προ πάντων δεν τον υπονομεύουν!... Εσείς όμως ασκείσθε στο "άθλημα της δολιχοδρομίας"! Μην έχετε την αυταπάτη ότι μπορείτε να κοροϊδέυετε ατιμώρητα τον λαό. Η πολιτική σας στάση ως Δημάρχου κινείτε στον κύκλο της αδιαφάνειας, της έλλειψης ειλικρινείας και της αποδυνάμωσης των δημοκρατικών αρχών. Γι ' αυτό και δεν έχετε κανένα ελαφρυντικό, είναι στάση απόλυτα κατακριτέα. Κύριε Δήμαρχε, είσθε υποχρεωμένος να μας δώσετε εξηγήσεις για τα εξής:
1. Εδω και μήνες με έγγραφη αίτηση - υπόμνημά μου έχω ζητήσει τόσο απο εσάς όσο και απο την Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα κυρία Βυρίνη όλα τα βασικά στοιχεία που συγκροτούν την λειτουργία του:
Το προσωπικό που απασχολείται σε αυτόν.
Τις αμοιβές της Διοίκησης και τις συμβάσεις του προσωπικού .
Τον προϋπολογισμό του Α.Ο.
Απολογιστικά οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης διετίας.
Τίς συμβάσεις, τους όρους και τα κριτήρια με βάση τα οποία έχουν παραχωρηθεί γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις στα Αθλητικά σωματεία.
Οι λόγοι και τα κριτήρια με τα οποία χρηματοδοτούνται απο τον Δήμο τα τοπικά αθλητικά σωματεία κ.α
Τα συνολικά ετήσια έσοδα απο το "κεφαλικό φόρο" που επιβάλετε στα παιδιά και στους αθλούμενους

«Για ποιο λόγο φοβάσθε τον έλεγχο;»
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απολύτως απάντηση σας. Η άρνησή σας δεν έχει κανένα νομικό ή ηθικό έρεισμα! Τί νομίζετε, ότι είσθε ιδιοκτήτες της δημοτικής περιουσίας και του Δήμου; Για ποιό λόγο φοβάσθε τον έλεγχο; Γιατί δεν δίνετε στοιχεία; ΄Εχετε να κρύψετε κάτι; Έχετε ιδιαίτερα, προσωπικά ή παραταξιακά συμφέροντα τα οποία συγκαλύπτετε; Είναι α ν α φ α ί ρ ε τ ο δ ι κ α ί ω μ α μου ν α έ χ ω π λ ή ρ η γ ν ώ σ η ό λ ω ν τ ω ν σ τ ο ι χ ε ί ω ν για την λειτουργία τ ο υ Α. Ο.;

«θα κληθείτε να λογοδοτήσετε»!

Την άρνησή σας αυτή την θεωρώ κ α τ ά χ ρ η σ η ε ξ ο υ σ ί α ς και συνάμα απρεπή προσβολή των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων. Δεν θα σας παρακαλέσω άλλο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μελών που μετέχουν στον Α.Ο να έχουν στην διάθεσή τους όλα τα στοιχεία που αφορούν το νομικό πρόσωπο στην Διοίκηση του οποίου μετέχουν

Σας καλώ σε μια βδομάδα απο σήμερα να ευθυγραμμισθείτε με την νομιμότητα και να μου παραδώσετε γραπτώς όλα τα στοιχεία που σας ζήτησα για τον Αθλητικό Οργανισμό. Αν δεν το πράξετε, θα κληθείτε να λογοδοτήσετε! Δεν είσθε ο Ναβουδοχνόσορ ούτε τα μέλη του Δ.Σ του Α.Ο είναι καλλωπιστικά σας φυτά !

Δημήτρης Σουλιώτης
Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο
πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος
6977 747431, 210 - 7628209