11/9/10

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ κ. Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Ολοφάνερη η χρεωκοπία της πολιτικής του κ. Χαρδαλιά
ΠΑΡΚΟ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ : « ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ»: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - ΡΥΠΑΡΟΤΗΤΑ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή : Πόσες χιλιάδες μέτρα σωλήνες ποτίσματος αγοράσατε και πέστε μας πόσο κόστισε;
Οργή για το ανύπαρκτο έργο του αντιδημάρχου για το πράσινο, του οποίου ο μισθός ανέρχεται σε 1.700 ευρώ καθαρά τον μήνα;
Πέμπτη 2 Σεπτ. ώρα 11.30.- Παρά το ότι πληθαίνουν τα «μυστριά» των νέων θεμελιώσεων και οι εργολάβοι των «μεγάλων δημοτικών έργων», αμετακίνητη φαίνεται να παραμένει η αποξένωση της δημοτικής αρχής της Ν.Δ στο Βύρωνα με επικεφαλής τον κ. Ν. Χαρδαλιά , απέναντι στα μεγάλα λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα του βυρωνιώτικου λαού.

Αν και η παρούσα δημοτική αρχή βαρύνεται με την απόλυτη ενσωμάτωσή της στην νεοφιλελεύθερη και καταστρεπτική για τον εργαζόμενο λαό πολιτική της Ν.Δ και του δικομματισμού, ωστόσο ακόμα και στο επίπεδο της απλής διαχείρισης προβλημάτων που έχουν να κάνουν με ζωτικούς κοινωνικούς τομείς , την διαχείριση των δημοτικών υπηρεσιών ή το περιβάλλον και την καθαριότητα, εμφανίζει μια εικόνα βαθιάς και ολοφάνερης αποτυχίας, η οποία όλο και πιο συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα, αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας , δημαγωγίας, αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και συμπεριφορών. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με την έλλειψη οικονομικών πόρων και απουσίας πραγματικού έργου έχουν οδηγήσει την δημοτική παράταξη της Ν.Δ σε αποξένωση από τις ανάγκες της βυρωνιώτικης κοοινωνίας.

Συνήθως, εν όψει εκλογών, οι σχεδιασμοί των δυνάμεων του δικομματισμού στην Τ.Α αποσκοπούσαν πάντα στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης με υποσχέσεις ή εξαγγελίες «μεγάλων έργων» ή πρόχειρης βελτίωσης των «δημοτικών υπηρεσιών», ώστε να ξεχνιέται, από τον εύπιστο λαό, ο αντιδραστικός χαρακτήρας της πολιτικής τους και το χάλι της τετραετίας! Στον Βύρωνα λ.χ η Δημοτική Αρχή, παρά τίς αυστηρές οδηγίες που έχει δώσει στα στελέχη της από την Άνοικξη, για ένταση των ελέγχων, για έργο στην καθαριότητα της πόλης και την καλλίτερη εμφάνιση των χώρων πράσινου και των παιδικών χαρών, δεν φαίνεται να επιτυγχάνει το επιθυμητό «λουστράρισμα» καθώς η διάλυση υποδομών πολλών υπηρεσιών, η έλλειψη κυρίως εργατοτεχνικού προσωπικού ( στις υπαλληλικές θέσεις υπάρχει πλεόνασμα ) και η διάλυση στην ουσία της υπηρεσίας πρασίνου, δεν επιτρέπουν στον Δήμο να ανταποκριθεί, έστω και προσωρινά, στις ανάγκες μιας τακτικής βιτρίνας και του επιφανειακού λούστρου ώστε να χειραγωγηθεί καλλίτερα η ψήφος των πολιτών.

Ένα τυπικό δείγμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σε όλους τους χώρους πρασίνου είναι και αυτός του Πάρκου της Αγ. Τριάδας. Για το πάρκο αυτό και στο παρελθόν είχαν γίνει δυσμενή σχόλια για την κατάσταση ντροπής την οποία παρουσίαζε, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να εμφανίζει και σήμερα . Το πάρκο το οποίο λανσάρεται ως «πρότυπο κέντρο αναψυχής» διαθέτει αρκετές «Παιδικές Χαρές» φιλοξενώντας κάθε μέρα εκατοντάδες παιδιά και γονείς και ως τέτοιο θα έπρεπε να έχει μια άλλη εμφάνιση πολιτισμού και καθαριότητας. Παρακάτω παραθέτω μια περιγραφή της κατάστασης.

1. Κάτω είσοδος πάρκου από Μεσολογγίου: Σκαλοπάτια εισόδου, αθλιότητα, ρυπαρότητα, λάσπες ,χώματα, σκουπίδια. Τα σκαλοπάτια δεν πρέπει να έχουν πλυθεί ποτέ! Κηπάριο αριστερά της εισόδου: Απίστευτη ρυπαρότητα, σκουπίδια. κόπρανα σκύλων, σκορπισμένα ψωμιά για τάϊσμα πουλιών κλπ. Πράσινο σε πλήρη εγκατάλειψη. Είναι προφανές ότι δεν έχει «πέσει σκούπα» στο χώρο για πολλούς μήνες, ούτε φυσικά έχει πατήσει το πόδι του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πράσινου για έλεγχο. Αν δεν έχει γνώση της κατάστασης τότε γιατί τον πληρώνουμε; Θυμίζω ότι ο μισθός των αντιδημάρχων ανέρχεται στα 1700 ευρώ καθαρά τον μήνα, ενώ η ιδιότητα του αντιδημάρχου δεν περιορίζεται από την αρχή της αποκλειστικής απασχόλησης!
2. Πάνω είσοδος από Μεσολογγίου ( έναντι αριθμ 71 ): Η αποθέωση της εγκατάλειψης και της ρυπαρότητας. Δεν έχει πατήσει δημοτική υπηρεσία στο χώρο πιθανώς επί χρόνια ή αν έχει πατήσει, πήγε, είδε και απήλθε! Πρόκειται για αληθινό αχούρι: Τεράστιες σακούλες νάϋλον, τενεκέδια, χαρτιά, λεκέδες από λάδια, πλαστικά μπουκάλια και κάθε άλλο είδος σκουπιδιού. Χώρος εγκαταλειμμένης «παιδικής χαράς» και εγκαταλειμμένο πρώην «κέντρο ενημέρωσης νεολαίας». Το κέντρο δεν λειτούργησε ποτέ από το 2001 που φτιάχτηκε, επί δημαρχίας Ρογκάκου: Έχουμε να κάνουμε με ένα χώρο αθλιότητας και ντροπής: Σκουπίδια ποικίλης ύλης σκορπισμένα παντού, διαλυμένο χαλίκι, σπασμένα μπουκάλια κλπ. Η εγκατάλειψη του πράσινου και εδώ είναι πλήρης.
3. Γενικά σε όλόκληρο το πάρκο: Είναι η εγκατάλειψη και η απουσία φροντίδας τόσο στο πράσινο όσο και στην καθαριότητα. Διάσπαρτα σκουπίδια είναι παντού. Στο πάνω μέρος του Πάρκου, που «ακουμπάει» με το κέντρο Υγείας, είδαμε ανθρώπινες ακαθαρσίες, μουχλιασμένα ψωμιά και άλλα θλιβερά φαινόμενα ρυπαρότητας και εγκατάλειψης , τα οποία πιστοποιούν ότι δεν υπάρχει δημοτική αρχή! Δίπλα στο ηλεκτρικό υποσταθμό είδαμε επίσης πεταμένα ή μάλλον κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα μαύρου σωλήνα ποτίσματος, μαζί με μπετόνια, πέτρες, κάδους μικρούς με σκουπίδια και ακαθαρσίες. Αν και δεν έχω γνώσεις δασολόγου ή δεντροκομίας, είναι αλήθεια ότι πρώτη φορά βλέπω δίκτυο σωλήνων να ποτίζουν πεύκα! Δεν έχω ακούσει ούτε έχω δεί αλλού να ποτίζουν πεύκα!

Είναι προφανές ότι η αγορά από τον Δήμο τόσο χιλιάδων μέτρων σωλήνων ποτίσματος και η καταχρηστική χρησιμοποίησή τους δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πράσινου αλλά σε ανάγκες ξένες προς τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου. Σημειώνω ότι στο πάρκο της Ανάληψης υπάρχουν δύο στενές λωρίδες κηπαρίων αριστερά και δεξία από το καφέ του πάρκου, μήκους 70-80Χ 3 μ. οι οποίες καλύπτονται από 800 περίπου μέτρα σωλήνα η κάθε μία δηλ. 1600 μέτρα για το πότισμα μερικών θάμνων!

Είσοδος από Γήπεδο Μπάσκετ. Με εξαίρεση τα κηπάρια που βρίσκονται δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ λίγο πριν από το καφέ της δημοτικής επιχείρησης, τα οποία είναι φροντισμένα και καθαρά, προφανώς για εμπορικούς και μόνο λόγους, όλος ο υπόλοιπος χώρος παρουσιάζει την γνωστή εξοργιστική κατάσταση. Δεξιά της εισόδου: Σκουπίδια, πέτρες, διάφορα αντικείμενα. Χώρος ανάμεσα στην εκκλησία και το καφέ: Διάφορα πεταμένα χοντρά αντικείμενα, σκουπίδια, μικρός πεταμένος κορμός δέντρου, τραπέζια και καφάσια συνθέτουν τον γνωστό σκηνικό της ασκήμιας. Τα αναρριχώμενα έχουν ξεραθεί από την άοκνη φροντίδα των προκαθήμενων της Δημοτικής Αρχής! Στο χώρο θα μπορούσαν να καλλιεργούνται λουλούδια ή να έχουν φυτευτεί άλλα δέντρα ή φυτά!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ : Σκουπίδια, χαρτιά μπουκάλια, φτερά, αθλιότητα που φέρνει την σφραγίδα δημοτικής αδιαφορίας και της πολύχρονης εγκατάλειψης. Όλο το πλακόστρωτο της παιδ. χαράς καλύπτεται από το σκορπισμένο παντού χαλίκι. Γύρω από το περιστρεφόμενο παιχνίδι και τις κούνιες το έδαφος έχει φαγωθεί, τα χαλίκια έχουν σκορπιστεί και με την πρώτη βροχή οι γούβες, που έχουν σχηματισθεί. πλημμυρίζουν. Σε όλα τα παρτέρια αντί να καλλιεργούν το πράσινο, τα λουλούδια ή μικρά δέντρα, η πολιτική του παρασιτισμού «φυτεύει» παντού ανάμεσα στους βρώμικους θάμνους σ κ ο υ π ί δ ι α κάθε είδους όπως μπουκάλια μπύρας, τενεκεδάκια από κόκα κόλα, πλαστικές σακούλες, χαρτιά, γόπες, τενεκέδες και κάθε άλλη αθλιότητα. Τα παρτέρια δεν έχουν καθαριστεί επί χρόνια!

Ιδού το αληθινό πρόσωπο της υψηλής ευαισθησίας αυτών που ενώ θα έπρεπε να κρύβονται βγάζουν φωτογραφίες και μας λένε πώς αγαπάνε τα παιδιά με πληρωμένες διαφημίσεις τύπου!

Είσοδος από Κωσταντιλιέρη: Σκουπίδι απίστευτο ρυπαρότητα και αθλιότητα. Ανάξιοι και με απίστευτο θράσος προσβάλλουν τα παιδιά μας και τους κόπους μας. Οι μικρές εστίες του ψευτιπράσινου στην αναφερόμενη είσοδο πλέουν μέσα στην βρωμιά.

Τα συμπεράσματα δικά σας αλλά και καμιά αυταπάτη ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση μπορεί να αλλάξει αν δεν υπάρξει κινητοποίηση του λαού αν δεν ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές του δικομματισμού.

Δημήτρης Σουλιώτης
e-mail : egmont1937@gmail.com
6977 – 74.74.31