8/9/10

ΒΑΜΒΑΚΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Δημοσιεύουμε τη σχετική επιστολή του συμπολίτη μας Δ. Σουλιώτη.
SOS
H ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η BAMBAΚΙΑΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Εκτός από το θέατρο των προεκλογικών ψευτοθεμελιώσεων της Δημοτικής Παράταξης της Ν.Δ στον Βύρωνα, με επικεφαλής τον κ. Χαρδαλιά, στον Δήμο μας έχουμε την εμφάνιση και άλλων θαυμαστών «ξεθεμελιώσεων» με την μόνη διαφορά ότι σε αυτές δεν στέλνονται προσκλήσεις και δεν γίνονται δημόσιες ανακοινώσεις !.....

Στο πάρκο της Ανάληψης ένας σημαντικός αριθμός υψηλόκορμων πεύκων παρουσιάζει ήδη τα συμπτώματα κιτρινίσματος και κατάρρευσης, εξ αιτίας της ασθένειας της βαμβακίασης, ενώ ολόκληρο το πευκοδάσος απειλείται με εξαφάνιση καθώς η ασθένεια φαίνεται ότι εξαπλώνεται ραγδαία και έχει φτάσει σε τέτοιο στάδιο που ενδεχόμενα σήμερα να κάνει δύσκολη αν όχι αδύνατη την σωτηρία του.

Θα ήταν καλό οι κάτοικοι του Βύρωνα να επισκεφτούν το πάρκο της Ανάληψης και να δούναι με τα ίδια τους τα μάτια το κατάντημα και την εγκατάλειψη, ενώ είναι επίσης εξαιρετικά επείγον να στείλουν μηνύματα και διαμαρτυρίες στην Δημοτική Αρχή για την σωτηρία του πολύτιμου αυτού πευκοδάσους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή μολονότι έχει εδώ και αρκετά χρόνια ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ότι ένας μεγάλος αριθμός πεύκων σε όλα τα αστικά πάρκα του Δήμου έχουν προσβληθεί από την βαμβακίαση και απειλούνται με καταστροφή, ωστόσο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την καταστολή της ασθένειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ρεπορτάζ που είχα κάνει πριν περίπου δύο χρόνια είχα σημειώσει την εμφάνιση της βαμβακίασης και είχα καλέσει και τότε την δημοτική αρχή να επέμβει, αλλά όπως θα έχετε παρατηρήσει…. όπου δεν υπάρχει εργολάβος δεν υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον, ούτε γίνεται έργο! Υπενθυμίζω επίσης ότι απειλητικές διαστάσεις έχει πάρει η βαμβακίαση και στα πεύκα του νεκροταφείου!

Οι κάτοικοι του Βύρωνα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής έχει διαλύσει την υπηρεσία πράσινου, γιαυτό και όλοι οι κήποι και οι χώροι πράσινου παρουσιάζουν εικόνα ντροπής και σκουπιδότοπου ενώ η βαμβακίαση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν οι κάτοικοι δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Δ. Σουλιώτης