20/1/11

ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΚΟΥΤΑΛΑΣ: Η ΕΡΕΥΝΑ ΩΣ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
Δήλωση Δ. Σουλιώτη
Χθες το μεσημέρι, όργανα της δημοτικής αστυνομίας (δ.α) του Βύρωνα πραγματοποίησαν έρευνα στην είσοδο της περιοχής Κουταλά, καταγράφοντας τους κάδους του Λιοσάτου και των άλλων «καταπατητών» και φωτογραφίζοντας την ρύπανση και τις καταστροφές, τις οποίες έχει υποστεί η περιοχή και το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής! Μετά τον Κουταλά, η δημοτική Αστυνομία θα πήγαινε στην Εργάνη.
Χαρακτηριστικό του «βάθους της αστυνομικής έρευνας», η οποία προφανώς έγινε από τους μηχανισμούς της διαπλοκής και κατά «παραγγελία», η δημοτική αστυνομία δεν είχε επικεφαλής και παρόντα κανέναν από το πολιτικό προσωπικό του Δήμου, λ.χ τον Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο ή άλλο αρμόδιο πρόσωπο. Απλώς οι δύο κυρίες της δ.α, που προσπαθούσαν να κάνουν την δουλειά τους, καθοδηγούνταν από σύστημα ασύρματης τηλεφωνίας ! Υπενθυμίζω ότι η Δημοτική αρχή έχει πλήρη γνώση για τη κατάσταση στον Κουταλά και στην Εργάνη είχε συνεργαστεί με τον Εργολάβο και με την άδεια του κ. Χαρδαλιά η ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α. Ε έριξε την μολυσμένη άσφαλτο και τα μπάζα από τα έργα οδοποιίας που έκανε στον Δήμο Βύρωνα! Ο κ. Χαρδαλιάς είπε σε μένα προσωπικά ότι όταν τελειώσουν τα έργα στον Δήμο, η ΓΗΓΕΡΤΟΝ θα τα «πάρει από την Εργάνη»!.. Αυτό είπε, αλλά όλα είναι ακόμα εκεί.
Στο μεταξύ, μετά τα ντοκουμέντα και τις καταγγελίες της επιτροπής κατοίκων, οι μηχανισμοί διαπλοκής -εν όψει αστυνομικής έρευνας- έσπευσαν και ειδοποίησαν τον Λιοσάτο και τους άλλους «φίλους –εργολάβους», για να απομακρύνουν έγκαιρα τα τεκμήρια ενοχής, ώστε το παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» να έχει αξιόπιστη πλοκή!..... Έτσι εξαφάνισαν το μεγάλο όγκο των κάδων και των άλλων μηχανημάτων που είχαν στην περιοχή, αλλά άφησαν μερικούς κάδους ως «τεκμήριο αξιοπιστίας» της αστυνομικής επιχείρησης, για να μη φανεί ότι οι επιχειρηματίες είχαν ειδοποιηθεί!.. Μερικοί μάλιστα από αυτούς τους καταπατητές επιχειρηματίες, οι οποίοι έπρεπε να αφήσουν μερικούς κάδους στον Κουταλά, έσβησαν τα τηλέφωνα και τα ονόματα των εταιριών, που ήταν αναγραμμένα πάνω σε αυτούς για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους!..... Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα προσπάθεια μαγειρεμάτων και συγκάλυψης ευθυνών.
Ο Κουταλάς ως περιοχή καταπάτησης και εμπορικής ιδιοποίησης, είχε απασχολήσει τον Δήμο και το 2007, και τότε με πρωταγωνιστή τον κ. Λιοσάτο, αλλά η Δημοτική Αρχή της Ν.Δ υπό τον κ. Χαρδαλιά και τότε, δεν είχε πάρει καμιά απολύτως πρωτοβουλία για την αποβολή του!.....Σήμερα βλέπουμε τον προκαθήμενο του Δήμου και πρόεδρο του ΣΠΑΥ, ο οποίος έχει πρώτες ευθύνες και ελέγχεται για την πλήρη κατάρρευση της νομιμότητας στις επίμαχες περιοχές του Υμηττού, να θέλει να παίξει τον ρόλο του τιμωρού και του ελεγκτή!.....Στο μεταξύ το Δασαρχείο Πεντέλης έχει ήδη υποβάλλει δύο μηνύσεις κατά του Δημάρχου Βύρωνα! Υπενθυμίζω ότι ούτε ο ΣΠΑΥ ούτε ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ έχουν κάνει ποτέ κάποια καταγγελία ή αναφορά για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται παράνομα σε δασικές εκτάσεις του δημοσίου όπως είναι οι επίμαχες περιοχές.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως επακόλουθο των καταγγελιών και των ντοκουμέντων που είδαν το φώς της δημοσιότητας καθώς και της δράσης της επιτροπής, η οποία αποτελούμενη από την Κωστούλα Κανδιλιώτη, τον Κοσμά Τσιάκαλο και τον Δημήτρη Σουλιώτη επισκέφτηκε το Δασαρχείο Πεντέλης όσο και την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ , διατυπώνοντας σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί στις περιοχές Εργάνης και Κουταλά καθώς και για τις συναφείς ευθύνες του Δασαρχείου, του Δήμου και του ΣΠΑΥ. Επικρίσεις δέχεται και η στάση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, η οποία ενώ πληρώνεται για να προστατεύει και να φροντίζει το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει σε αυτό το καθήκον.
Δ. Σουλιώτης 19.1.2011 ώρα 12.00