7/1/11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Καταγγελία
Εργα Οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα
ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ
Η λίστα φρεατίων που θα δείτε παρακάτω, περιλαμβάνει κυρίως φρεάτια από τα έργα οδοποιίας, που ο Δήμος έκανε το 2010, έργα που τελείωσαν γύρω στον Νοέμβρη. Στα φρεάτια αυτά ο εργολάβος τελικά δεν εκτέλεσε τις προβλεπόμενες εργασίες, κατά παράβαση της υπογραφείσας σύμβασης.
Σήμερα τα περισσότερα από τα φρεάτια αυτά χάσκουν καταμεσής του δρόμου ως τεράστιες λακκούβες, μερικές από τις οποίες είναι πολύ βαθιές και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων ακόμα κα να χάσουν την ζωή τους άνθρωποι, κυρίως με μηχανάκια! Ας σημειωθεί ότι ο εργολάβος έχει ήδη παραδώσει το έργο στην Δημοτική Αρχή και ενδεχόμενα έχει εισπράξει την αμοιβή του.
Κανονικά η παρανομία αυτή υποτίθεται ότι έπρεπε ήδη να είναι σε γνώση της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Ζούμπου, αλλά μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο που να υποχρεώνει τον εργολάβο να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του. Μια επίσκεψη σε ένα οποιοδήποτε από τους δρόμους που σας παραθέτουμε θα σας πείσει για την συγκάλυψη της παρανομίας των εργολάβων. Ο αντιδήμαρχος κ. Ζούμπος και ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς θα έπρεπε ήδη να έχουν διατάξει τον εργολάβο να εκτελέσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις ή να του επιβάλλουν πρόστιμα και άλλες κυρώσεις για την αθέτηση των υποχρεώσεών του και να πάρουν πρόσθετα μέτρα που προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία. Αυτό επιβάλλει το καθήκον τους και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών όσο και η διαφύλαξη του δημόσιου χρήματος. Μέχρι στιγμής όμως τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει!... Τυχαίο; Οι εργολάβοι είναι οι φίλοι μας και ο βυρωνιώτικος λαός είναι ο περιφρονημένος εχθρός, που πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις;… . Ζήτημα επίσης υπάρχει και με το ρόλο της διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μη εκτέλεση έργου ή μέρος αυτού από εργολάβο, το οποίο φυσικά προβλέπεται στην σύμβαση και έχει ήδη κοστολογηθεί και υπολογισθεί στην συνολική αμοιβή του, δεν συνεπάγεται, αυτόματα, αιτία αναστολής ή ακύρωσης της πληρωμής του εργολάβου….. Πρέπει να ξέρουμε, ότι το όλο σύστημα έχει φτιαχτεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όσοι εργολάβοι έχουν πολιτική κάλυψη και υπάρχει συμφωνία μοιρασιά της λείας, από κοινού με πολιτικά κέντρα, ηγετικά κλιμάκια της Τ.Α και υπαλλήλους, να μην είναι εύκολος ο δημοκρατικός έλεγχος από τους πολίτες, ούτε ακόμα και από αυτά τα πολιτικά και θεσμικά όργανα, όπως λ.χ το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις ή τα υπερκείμενα ειδικά κρατικά όργανα, που έχουν ως αποστολή τους, να ελέγχου τις πράξεις και τις παραλείψεις των οργάνων της λεγόμενης αυτοδιοίκησης.
Μεγάλο κεφάλαιο, εργολάβοι , επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του δικομματισμού, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και τα ΜΜΕ του συστήματος, αποτελούν μια ενιαία συμμαχία , που με διαφοροποιήσεις και αποχρώσεις, ανάλογα με τα πρόσωπα και την κομματική τους ένταξη και με ανάλογα διαφορετικούς ρόλους, εργάζεται για την στήριξη, ενίσχυση, συνέχιση και υπεράσπιση του συστήματος και της αντιλαϊκής πολιτικής του.
Έτσι, όλο το σύστημα, γύρω από τα τεχνικά έργα, που έχει την πολιτική προστασία του δικομματισμού, λειτουργεί, τις πιο πολλές φορές, σαν μια «Μηχανή ενσωμάτωσης στους μηχανισμούς διαφθοράς και συναλλαγής» ! Κατά τεκμήριο, ο τομέας των τεχνικών έργων στην Ελλάδα και κατά προέκταση στην Τ.Α είναι βυθισμένος στην διαπλοκή και την αδιαφάνεια. Μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί εργολάβοι δημόσιων έργων, διαθέτουν ισχυρά ερείσματα πίεσης στα κυβερνητικά κόμματα και είναι βασικοί χρηματοδότες του δικομματισμού και των ποικίλων εκλογικών και άλλων αναγκών βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και άλλων στελεχών του πολιτικού συστήματος και της αυτοδιοίκησης.
Τα νομοθετημένα όργανα ελέγχου μπορεί να υπάρχουν, αλλά οι μηχανισμοί διάβρωσης συνειδήσεων και δημοκρατικών θεσμών μέσα σε αυτό το σύστημα, που υπέρτατη αξία του είναι το χρήμα, αποδεικνύονται συνήθως πιο κραταιοί από τους νόμους ή τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το σύστημα έχει στηθεί και λειτουργεί έτσι ώστε να εμποδίζει τον λαϊκό έλεγχο και να διαμορφώνει όρους αδιαφάνειας στις σχέσεις μεταξύ εργολάβων, πολιτικής εξουσίας και διαφόρων παραγόντων της Τ.Α.
Όποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά στις ασφαλτοστρώσεις ή στα φρεάτια των δρόμων του Βύρωνα θα διαπιστώσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα φτηνής, κακής και πρόχειρης εργασίας. Είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας με ευθύνη της Τ.Α. Η εικόνα των δρόμων είναι τριτοκοσμική. Μνημεία απάτης, ασυδοσίας, παρασιτισμού και λεηλασίας. Τα βουλιαγμένα και σπασμένα φρεάτια που έχουν μεταβληθεί σε επικίνδυνες για την κυκλοφορία λακκούβες, είναι η αδιάψευστης απόδειξης και συνιστούν μια κραυγαλέα επίδειξη του καθεστώτος της σήψης και της συναλλαγής αλλά και πρόκλησης προς το κοινό αίσθημα.
Τα περισσότερα από τα φρεάτια, που έχουμε καταγράψει, ανήκουν στα έργα οδοποιίας που έκανε ο Δήμος από Αύγουστο μέχρι Νοέμβρη 2010. Υπάρχουν και άλλα φρεάτια που ανήκουν σε παλαιότερα έργα οδοποιίας του Δήμου. Είναι και αυτά, στην πλειοψηφία τους, στην ίδια κατάσταση: Κακοτεχνίες και φτηνά υλικά. Έχουμε στην ουσία καταδολίευση των συμβάσεων με σκοπό την κερδοσκοπία. Έτσι έχουμε φρεάτια βουλιαγμένα, σπασμένα, επικίνδυνα.
Για όλα αυτά τα επικίνδυνα φρεάτια και τα άχρηστα έργα οδοποιίας, που είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την Αττική ο λαός πληρώνει εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημά του.
Η κατάσταση αυτή, που είναι απόλυτα ορατή και διάχυτη σε όλο τον Βύρωνα, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό και διαρκές καθεστώς, το οποίο μεθοδικά ληστεύει το υστέρημα του ελληνικού λαού για να πλουτίζουν οι διάφορες συμμορίες εργολάβων, πολιτικών κέντρων και παραγόντων της Τ.Α, που καλύπτεται από το σάπιο καθεστώς του δικομματισμού.
Κατάλογος φρεατίων Έρευνα από 9/12/2010 έως 29 /12/2010



Αγ. Αποστόλων 3
Αγ. Αποστόλων και Εισοδ. Παναγίας

Αγ. Δημητρίου 25= Φρεάτιο - λακκούβα 7 ρίχτερ! Δεν ντρέπονται τίποτα!

Αδραμυτίου + Αγ. Αποστόλων
Αδραμυτίου 38
Αδραμυτίου + Χειμάρρας = 2 φρεάτια*** λακκούβες

Αιγιαλείας και Σώσου
Αιγιαλείας 25+39 = 2 φρεάτια

Αλατσατών 42 + 29 = 2 φρεάτια
Αλατσατών + Δηλβόη = φρεάτιο 8 ρίχτερ!...
Αλικαρνασσού+Φλέμιγκ
Αλικαρνασσού 59+ 12 + 6 + Τέρμα = 4 φρεάτια
Αλικαρνασού + Γρανικού : φρεάτιο– λακκούβα 10 ρίχτερ!** **

Αν. Θράκης + Κολοκοτρώνη
Αρώνη και Ανδρομέδας ( παλιά οδόστρωση)

Αρώνη + Αναλήψως *** Φρεάτια λακούβες
Αναλήψεως 14 *** Φρεάτια λακούβες

Αρχ. Μακαρίου + γραφεία τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Βύρωνα!...
-.- + Γρηγορίου του Ε΄
-.- + Π.Π.Γερμανού = 2 φρεάτια*** φρεάτια λακκούβες
-.- + 21-31

Ατταλείας 19 = φρεάτιο- λακκούβα = 7 ρίχτερ!

Αχαϊας και Περτσεμλή

Βοσπόρου και Ελπίδας ***** = Λακκούβες 10 ρίχτερ
Βοσπόρου + Μαγνησίας
Βοσπόρου + Κ. Παλαιολόγου
Βοσπόρου 109, 112, 98, 77
Βοσπόρου και Μεταμόρφωσης = 2 φρεάτια – λακκούβες 8 ρίχτερ!
Βοσπόρου και Προποντίδας = 2 φρεάτια

Βυζαντίου και Πριγκηπονήσων
Βυζαντίου 15+19

Γρανικού 15***+19*** = 2 φρεάτια – λακκούβες 6 ρίχτερ.
Δελφών 5
Εμπεδοκλέου (έξω από τον ΟΤΕ)***: Φρεάτιο - Λακκούβα = 10 ρίχτερ! Φρεάτιο -Λακκούβα 10 πόντων!
Επταλόφου 55+ 60+64 = 3 φρεάτια
Ζαβέλλα και Αναλήψεως = 3 φρεάτια
Καλλιπόλεως και Κ. Παλαιολόγου = 2 φρεάτια

ΚΑΙΣΑΡΊΑΣ 42 = Μετέτρεψαν το Φρεάτιο σε λακκούβα.
Κισσάμου + Ερυθραίας *** Λακκούβες πολλών ρίχτερ
Κρυστάλλη + Νεοχωρίου*** : Λακκούβες ***
Κωσταντινοπόλεως + Αγ. Σοφίας*** *** Φρεάτια – λακκούβες
Κωσταντινοπόλεως + Βυζαντίου
Κωσταντινοπόλεως + Κομνηνών
Κωσταντινοπόλεως + Αγ. Ασωμάτων

Λυδίας + Στέφ.Σαράφη *** = Εξαχρείωση - τεράστιες λακκούβες*****
Λυδίας + Νεοχωρίου****= φρεάτια - λακκούβες βαθιές
Λυδίας 8 *** = λακκούβες βαθιές
Λεωφ. Αγ. Ιωάννου Καρέα 35 : οι απατεώνες της αφάλτου.

Μεταμόρφωσης + Πριγκηποννήσων
Μεταμόρφωσης + Επταπύργου

Παν. Τσαλδάρη 20 = 2 φρεάτια
Παν. Τσαλδάρη 37

Π.Π.Γερμανού : Η ατιμώρητη βαρβαρότητα των εργολαβικών συμμοριών και των συμμάχων τους.

Σαμψούντος + Μ η δ ε ί α ς
Σαμψούντος + Κ α ρ α ο λ ή και Δημητρίου

Τιμοθέου 70
Τμώλου 28
Τμώλου 24
Τμώλου 18
Τμώλου και Γρηγορίου Ε΄
Τμώλου + Π.Π.Γερμανού


Φιλοκτήτη + Νεοπτολέμου: Αντί να ανυψώσουν το Φρεάτιο η εργολαβική αγυρτεία το σκέπασε για να μη φαίνεται!...

Φλέμιγκ+Καραολή και Δημητρίου
Φλέμιγκ+Ολύμπου
Φλέμιγκ και Ζωοδόχου Πηγής

Φορμίωνος 266
Φορμίωνος και Ολύμπου = 2 φρεάτια
Φορμίωνος και Ερμού
Φορμίωνος+ Τμώλου
Φορμίωνος + Αλικαρνασσού
Φορμίωνος + Aιγιαλείας

Η πρώτη φάση καταγραφής των Φρεατίων έγινε έπειτα από συλλογική έρευνα της Επιτροπής, η οποία περατώθηκε στις 30/12/2010.-

Για την Επιτροπή
Δ. Σουλιώτης