4/3/11

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ANAKOINΩΣΗ
Δ. Σουλιώτη
Μέλους του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (1η Μάρτη) έγινε λόγος από δημοτικό σύμβουλο ότι στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, υπήρχε και λειτουργούσε, τραπεζικός λογαριασμός, ο διαχειριστής του οποίου παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος. Αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό, στην προηγούμενη συνεδρίασή της, η Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού, προφανώς αναγκασμένη από την ραγδαία εξέλιξη των ερευνών της δημοτικής οικονομικής διαχείρισης, πήρε απόφαση να τον κλείσει.

Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του Α.Ο κ. Μαρία Βυρίνη για το θέμα αυτό και της ζήτησα να μου γνωστοποιήσει το όνομα του Διαχειριστή του λογαριασμού. Είναι φανερό ότι η πρωτοβουλία για το κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού έρχεται ως μια αναγκαστική κίνηση της ηγεσίας του Δήμου και όσων είχαν την ευθύνη αυτού του λογαριασμού καθώς είναι φανερό ότι η έρευνα που άρχισε το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου είναι δυνατόν να επεκταθεί και σε άλλα νομικά πρόσωπα.

Έχοντας υπόψη 1. Ότι σύμφωνα με το νόμο τις ταμειακές λειτουργίες των δημοτικών προσώπων, που δεν έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία, τις κάνει η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου 2. Ότι η σημερινή Διοίκηση του Α.Ο ουδέποτε αποφάσισε το άνοιγμα οιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού και πάντως εγώ προσωπικά ουδέποτε ενημερώθηκα για την ύπαρξη τέτοιου λογαριασμού και τον σκοπό που αυτός εξυπηρετούσε και 3. Επειδή η ύπαρξη και η λειτουργία του τραπεζικού λογαριασμού, με τον άγνωστο προς ώρας διαχειριστή, είναι φανερό ότι βρίσκεται σε διάσταση με τους κανόνες της διαφάνειας και της νομιμότητας, που πρέπει να διέπουν την λειτουργία και ιδιαίτερα την οικονομική διαχείριση των νομικών προσώπων της Τ.Α ζητώ:

• Να ανακοινωθεί αν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του Α.Ο για το άνοιγμα του λογαριασμού και τους λόγους που τον επέβαλλαν. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση ποιος άνοιξε τον λογαριασμό, πότε ανοίχτηκε και κυρίως γιατί! Εφόσον η οικονομική διαχείριση διεκπεραιωνόταν από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου ποιος ήταν ο λόγος να λειτουργεί ιδιαίτερος τραπεζικός λογαριασμός;
• Να ζητηθούν από την τράπεζα όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του λογαριασμού και να ενημερωθούν σχετικά τόσο η Διοίκηση του Α.Ο όσο και το δημοτικό συμβούλιο. Να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα.

• Να ανακοινωθεί ο αριθμός του λογαριασμού και το ονόματα των διαχειριστών του τραπεζικού λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία που έκλεισε.
• Να συσταθεί αντιπροσωπευτική, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτροπή για να διεξάγει έλεγχο στην νομιμότητα του ανοίγματος και τις κινήσεις του λογαριασμού και να δημοσιοποιήσει το πόρισμά της.

Δ, Σουλιώτης
Πρ. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος

Βύρωνας 3.3.2011