10/3/11

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Προς:
Την Πρόεδρο του Α.Ο Δήμου Βύρωνα

Κοινοποίηση: Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Βύρων+ Σωματείο Εργαζομένων
Χαρδαλιά Νίκο
Κόνσουλα Παναγιώτη
Πάλμο Παναγιώτη
Κατοπώδη Γρηγόρη
Τζορτζιώτης Σταύρος
Παναγιωτόπουλος Χρ.

Όπως είναι γνωστό το Διοικητικού Συμβούλιο του Α.Ο Δήμου Βύρωνα, με πρόσφατη απόφασή του κατάργησε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος, άγνωστο γιατί, είχε ανοιχτεί σε παλαιότερο χρόνο στο όνομα προφανώς του αναφερόμενου νομικού προσώπου (ν.π ), αλλά με άγνωστο στο Δ.Σ διαχειριστή!....

Ο λογαριασμός αυτός, άγνωστος μέχρι πρότινος σε μένα αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, προκαλεί ερωτηματικά τόσο για τους λόγους της ύπαρξής του όσο και τους διαχειριστές του, αφού αντικειμενικά συνδέεται με σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαφάνειας και διαχείρισης, τα οποία πρέπει να διακρίνουν την λειτουργία των νομικών προσώπων της Τ.Α καθώς αυτά διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα δηλ. τους κόπους του ελληνικού λαού.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι στο παρελθόν και εσείς προσωπικά, ως πρόεδρος του Α.Ο, παραβιάσατε την σχετική νομοθεσία αναφορικά με τις διαδικασίες κατάρτισης και έγκρισης των οικονομικών απολογιστικών στοιχείων καθώς επίσης και της σύνταξης και έγκρισης των οικονομικών προϋπολογισμών του ν.π στον οποίο προεδρεύετε, κάτι που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τον ρόλο σας, τις ευθύνες και τα καθήκοντά σας δημιουργώντας δικαιολογημένες απορίες και ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Α.Ο. και αυτό ανεξάρτητα από το πρόσωπό σας.

Έπειτα από την τηλεφωνική σας άρνηση να μου γνωστοποιήσετε το όνομα του διαχειριστή του επίμαχου τραπεζικού λογαριασμού και επειδή, όπως σας είναι γνωστό, όλες οι οικονομικές πράξεις του Α.Ο, τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα, διενεργούνταν και διενεργούνται από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα άλλωστε με τα θεσπιζόμενα από τη νομοθεσία, σας παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε εγγράφως :Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, τα ονόματα των διαχειριστών του και την απόφαση του Δ.Σ με την οποία τέθηκε αυτός σε λειτουργία. Επίσης να μου γνωρίσετε εγγράφως τις κινήσεις του επίμαχου λογαριασμού.

Δ. Σουλιώτης
Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο

Βύρωνας 10 Μαρτίου 2011