22/5/11

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα καταγγέλει εμπαιγμό των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 χρόνια.
Παρακάτω η ανακοίνωση:

Αδιαφάνεια – Αναξιοπιστία – Ασυδοσία - Χρεωκοπία
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ

Και νέα φουρνιά απλήρωτων καθηγητών;

Σιωπούν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολιτεύσης που συμμετέχουν στην Διοίκηση του Π.Κ!

Ανακοίνωση
Της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»


Η υπόθεση των 4 εργαζομένων, στους οποίους ο Δήμος Βύρωνα χρωστάει δεδουλευμένα εδώ και 5 περίπου χρόνια, δυστυχώς δεν έληξε αλλά συνεχίζεται !

Σχετικά με την υποχρέωση του Δήμου να ξοφλήσει τα χρωστούμενα στο αναφερόμενο προσωπικό θυμίζουμε τα εξής :

Στα μέσα Γενάρη 2011, μετά από σχετικές καταγγελίες και δημοσιεύματα για την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Πηνελόπη Δάφνη δήλωσε στον μέλος της Επιτροπής μας κ. Δ. Σουλιώτη, που την ρώτησε για το τι θα γίνει με την εξόφληση των δεδουλευμένων του διδακτικού προσωπικού της Ιθώμης, ότι «θα πληρωθούν το προσεχή μήνα» και ότι από το λογιστήριο υπολογίστηκαν τα ποσά και έχουν πάει στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου για πληρωμή!. Τον Φλεβάρη, επειδή οι αναφερόμενοι δεν πληρώθηκαν, η κ. Δάφνη ξαναρωτήθηκε τι θα γίνει με την πληρωμή των ανθρώπων και εκείνη «ενοχλημένη» από την αβελτηρία τάχα της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, που δεν εξόφλησε τους εργαζόμενους, επανέλαβε ότι οι δικαιούχοι θα πληρωθούν τον Μάρτη!...

Τον Μάρτη, αυτή την φορά, ρωτήθηκε ο Δήμαρχος, από το ίδιο μέλος της Επιτροπής μας, πότε επί τέλους θα πληρωθούν οι άνθρωποι της Ιθώμης και ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «θα πληρωθούν μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός» δηλ. τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη! Την ίδια δέσμευση απάντηση είχε αναλάβει και σε εκπρόσωπο του σωματείου.

Τελικά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, ο Δήμος πήρε και τα δάνεια, πέρασε και ο Απρίλης, αλλά ο Δήμος δεν έχει ακόμα καταβάλλει τα χρωστούμενα που εκκρεμούν εδώ και 5 χρόνια!....Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Διοίκηση του Π.Κ, σε συνεννόηση προφανώς με τον Δήμαρχο, και εισάγοντας πρωτοφανείς μεθόδους διαχείρισης, ζήτησε και έλαβε από τους εργαζόμενους αποδείξεις εξόφλησης των αποδοχών τους, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν πάρει φράγκο ενώ εκτός από αυτό πλήρωσαν και από πάνω το ανάλογο ΦΠΑ, (την περίοδο εκείνη παρείχαν εργασία με μπλοκάκι!). Οι εν λόγω εργαζόμενοι σκέπτονται να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα καθώς τον Ιούνη επέρχεται ο χρόνος παραγραφή της απαίτησης.

Στο μεταξύ, από πληροφορίες, που όμως δεν κατορθώσαμε να επιβεβαιώσουμε, διαδίδεται ότι ο Δήμος χρωστάει εκτός από τα δεδουλευμένα της 5ετίας και αρκετούς μισθούς σε άλλους καθηγητές του εργαστηρίου της Ιθώμης. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αδιασταύρωτες πληροφορίες λέγεται ότι το ΠΚ χρωστάει μισθούς από το 2010. Επίσης λέγεται ότι οι πληρωμές γενικά δεν γίνονται τακτικά π.χ κάθε μήνα, αλλά όποτε καπνίσει στην «δημοκρατική και ευαίσθητη» διοίκηση του Π.Κ. Σε μερικούς από αυτούς τους εργαζόμενους μάλιστα λέγεται ότι πληρωμές γίνονται κάθε έξη μήνες ή ακόμα και μετά 8 μήνες! Κόμηδες και δουλοπάροικοι!...

Πρόκειται για συμπεριφορά η οποία δεν είναι μόνο αντεργατική αλλά και
αήθης. Πνευματικό Κέντρο και Δήμος εκμεταλλεύονται το φόβο της κρίσης και την ανάγκη των εργαζομένων για μεροκάματο και επιδεικνύουν μια τέτοια περιφρόνηση όχι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού αλλά και στις ανάγκες του, στην ίδια την αξιοπρέπειά τους.

Ποιοι είσθε εσείς που αναγκάζετε τους εργαζόμενους αυτούς που, με το μόχθο τους πλουτίζουν την κοινωνία και διδάσκουν τα παιδιά μας, να σας παρακαλάνε για το ψωμί τους;

Υπογραμμίζουμε ότι μολονότι η αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά είναι σε γνώση της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, κανένα μέλος του Δ.Σ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει κανενός είδους συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι στη Διοίκηση του Π.Κ συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (εκτός από την Αριστερή Παρέμβαση), όπως επίσης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια και καμιά από τις δημοτικές παρατάξεις.

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα»