26/5/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από τους κάδους καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν από την εργασία τους γιατί δεν έχουν πληρωθεί την υπερωριακή τους εργασία, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, από τον Ιανουάριο. Η δημοτική εξουσία δεν μπορεί ή δε θέλει να διασφαλίσει ούτε την παροχή του γάλατος όσων εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες καταπατώντας έτσι στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Τη Δευτέρα 23/5, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από το αμαξοστάσιο στο Δημαρχείο.
Δεν είναι πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που δε γίνεται αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα . Άλλοτε γιατί διεκδικούν οι εργαζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, άλλοτε γιατί δεν υπάρχουν καύσιμα. Πρόκειται για εικόνες από το μέλλον αφού η πολιτική της Δημοτικής Αρχής και τα προβλήματα που δημιουργεί ο Καλλικράτης δε φαίνεται να έχουν τέλος.
Θύματα αυτής της πολιτικής οι δημότες που ενώ πληρώνουν αδρά δημοτικά τέλη δεν έχουν τις ανάλογες υπηρεσίες, αλλά και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε μια εργασία δύσκολη με κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους.
Τα δύσκολα είναι μπροστά για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος εξ αιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής. Οι μύθοι της δημοτικής εξουσίας καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον και αποκαλύπτεται ότι είχαν κοντά ποδάρια.
Εάν ο Δήμος Βύρωνα οδηγηθεί στο Μνημόνιο και την Επιτήρηση εξ αιτίας των χρεών του και της πολιτικής της κυβέρνησης τότε τίποτα δεν θα είναι όπως χθες. Η κατάσταση θα γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη για τους δημότες και τους εργαζόμενους.
Μόνο η δυναμική, ανεξάρτητη, μαζική παρέμβαση του λαού, που θα κληθεί να πληρώσει τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών που ασκούνται, μπορεί να βάλει φρένο και να απαιτήσει αλλαγή πολιτικής της κεντρικής και τοπικής δημοτικής εξουσίας, ώστε να μην υποβαθμιστεί - διαλυθεί ότι οικοδομήθηκε και έχει κοινωνικό χαρακτήρα σε αυτή την πόλη. Να μην επιβληθεί κοινωνικός και εργασιακός Μεσαίωνας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.
Βύρωνας 22-5-2011