2/5/11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΪΖΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11 π.μ.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 200 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ο ένας άλλον έναν. Δεν ενδιαφέρει μόνο η υπογραφή. Χρειάζεται οι φίλοι, που υπογράφουν, να ενημερώνονται.

Η συνάντηση για τη ΛΟΥΙΖΑ και τα άλλα ζητήματα που βάζει το υπόμνημα για τον Πολιτισμό θα γίνει ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8.Μαΐου 2011 ώρα 11.00 στο Ταπητουργείο.
Σκοπός της συνάντησης είναι να προχωρήσουμε την συζήτηση σχετικά με το μεγάλο κεφάλαιο του Πολιτισμού και των υποδομών του στο Δήμο Βύρωνα. Στο υπόμνημα διατυπώνονται συγκεκριμένες εκτιμήσεις και αιτήματα σχετικά με το κρίσιμο κεφάλαιο της στέγης του Πολιτισμού.
Στο Δήμο Βύρωνα, στο μεγαλύτερο μέρος του, ο Πολιτισμός είναι στην ουσία ΑΣΤΕΓΟΣ. Το κεφάλαιο των υποδομών χαρακτηρίζεται από τρομακτικές ελλείψεις ενώ συνολικά το προϊόν του πολιτισμού σημαδεύεται από αναμασήματα, ανεπάρκειες, καθυστερήσεις και στρεβλώσεις εμπορευματικού και άλλου χαρακτήρα.
Είναι ανάγκη να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση, να την προχωρήσουμε, να ανοίξουμε ένα δημόσιο διάλογο. Να αλλάξουμε να δημιουργήσουμε, να θεμελιώσουμε ένα πολιτιστικό κίνημα που θα επιτρέψει μα φτάσει στη κοινωνία, ο στέρεος προοδευτικός και ριζοσπαστικός νέος πνευματικός λόγος. Να φτάσει η αληθινή Τέχνη που θα ελκύσει τις μεγάλες μάζες κυρίως των νέων παιδιών που σήμερα είναι βασικά αποκομμένες από την μέθη της ουμανιστικής κλασικής αισθητικής και τα νέα ριζοσπαστικά και προοδευτικά ρεύματα της εποχής μας.
Από την άποψη αυτή η συνάντησή μας εκφράζει μια ανάγκη. Θα έχουμε την ευκαιρία μιας πρώτης συζήτησης αλλά και μια ευκαιρία γνωριμίας, αφού οι περισσότεροι, που υπογράψαμε αυτό το ΥΠΟΜΝΗΜΑ, δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11.οο ακριβώς, γι’ αυτό και παρακαλούνται όλα τα μέλη της πρωτοβουλίας να βρίσκονται στην ώρα τους.