2/5/11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦ. ΚΑΡΕΑ

Ελλάδα : Το Μπαγκλαντές της Ευρώπης. Με τις πλάτες του Δήμου

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΡΕΑ:
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Σωρεία καταγγελιών κατοίκων στην Επιτροπή για μαζικές καταλήψεις πεζοδρομίων. Η Δημοτική Αρχή με την στάση της στηρίζει το καθεστώς ασυδοσίας.
Βαριές οι ευθύνες του αντιδημάρχου περιβάλλοντος κ. Μπαντή και της Αστυνομίας.


Πάνω και κάτω : Ο Καραγρηγόρης σε πλήρη ανάπτυξη!...Από πού θα περάσει κ. Καραγρηγόρη π.χ η μάνα με το καροτσάκι και από πού αντλείτε αυτό το δικαίωμα ; Τι κάνει η αστυνομία;


Πέμπτη 28.4.- Μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της Λ. Καρέα προς την επιτροπή μας, κλιμάκιο της «Επιτροπής Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα» επισκέφτηκε την περιοχή στην οποία, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται πλήθος εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων και κατέγραψε το καθεστώς ασυδοσίας των εν λόγω εταιριών, οι οποίες στην ουσία έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια της Λ. Καρέα και των παρακείμενων δρόμων, σε μάντρα πώλησης αυτοκινήτων. Η άθλια όσο και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πεζών καθώς η ολοσχερής, σε μερικές περιπτώσεις, κατάληψη των πεζοδρομίων, αναγκάζει παιδιά, μανάδες, γέροντες και γενικά τους πεζούς, να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Λεωφόρου, η οποία, όπως είναι γνωστό, χαρακτηρίζεται από έντονη κίνηση ΙΧ αυτοκινήτων με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη ζωή τους, από τροχαίο ατύχημα.

Η πολιτική της διαπλοκής συνεχίζεται…..

Το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που χαρακτηρίζεται από την απουσία ευθύνης των συγκεκριμένων επαγγελματιών, απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής, διαρκεί χρόνια και είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής της Ν.Δ και του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά. Ο θρίαμβος της ασυνειδησίας, της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας. Ο κ. Δήμαρχος ακολουθεί και εδώ την γνωστή γραμμή της διαπλοκής, των υψηλών διασυνδέσεων και της εξυπηρέτησης συμφερόντων ανμτίθετων προς την αποστολή του. Έτσι, αυτός και οι εμπορικοί σύμμαχοί του στρέφονται εναντίον των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, φαινόμενο που αποτελεί μόνιμο πια στοιχείο του δικομματισμού συστήματος, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη σήψη και την παρακμή.

Γιατί οι φυλλάδες στηρίζουν το σαθρό καθεστώς Χαρδαλιά….

Όσο και να ψάξει κανείς κάποια τοπική νεοδημοκρατική εφημερίδα, δεν πρόκειται να βρει στις διαφημιστικές, κυρίως, σελίδες της κάποια φωτογραφία ούτε δύο έστω αράδες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση άλλο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας! Τυχαίο; Καθόλου τυχαίο. Οι περισσότεροι από τους εν λόγω εμπόρους αυτοκινήτων, αποτελούν σταθερούς χρηματοδότες των τοπικών φυλλάδων που στήριξαν και στηρίζουν το σαθρό καθεστώς Χαρδαλιά και της ψευτοπροοδευτικής και τυχοδιωκτικής πολιτικής του, με την χορήγηση σωρείας διαφημίσεων από τις οποίες οι εκδότες των φυλλάδων εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα. Επιχειρηματίες, Εργολάβοι, Έμποροι, πολιτικοί, υψηλόβαθμοι κρατικών υπηρεσιών, Δήμαρχοι και άλλοι δημοτικοί παράγοντες, σε στενή συνεργασία με τους εκδότες του τοπικού τύπου έχουν διαμορφώσει ένα καθεστώς διαπλοκής και αλληλοεξυπηρετήσεων που στηρίζει την πολιτική του δικομματισμού και ειδικότερα του κ. Χαρδαλιά και των εκλεκτών της Ν.Δ στο Δήμο.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες με την χρηματοδότηση του τοπικού τύπου δεν στηρίζουν απλώς τον Χαρδαλιά και την παράταξή του, αλλά ασκώντας σημαντική επιρροή στα τοπικά πολιτικά και δημοτικά πράγματα, ζητούν και φυσικά παίρνουν διάφορα ανταλλάγματα τόσο από την δημοτική όσο και την κρατική εξουσία. Με τον τρόπο αυτό διαιωνίζεται το γνωστό καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας των οικονομικά ισχυρών, που κατακλύζει τον δημόσιο βίο, την λειτουργία του συστήματος και της δικομματικής κατάπτωσης…. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που στις τοπικές φυλλάδες ο πολίτης, εκτός από τις άφθονες διαφημίσεις, δεν θα δει ποτέ να εμφανίζονται τα προβλήματά του, οι αγώνες, οι ανάγκες του και τα αιτήματά του…….

Αδιαφορία Δήμου, δημοτικής αστυνομίας και κρατικών αστυνομικών αρχών

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων γίνονται συγκεκριμένες καταγγελίες και αναφορές για την αδιαφορία της Αστυνομίας , την οποία οι κάτοικοι κατηγορούν, τουλάχιστον, για αδιαφορία και υπογραμμίζουν ότι ενώ έχουν προσφύγει αρκετές φορές στις αστυνομικές αρχές , η κατάσταση δεν διορθώνεται. Κατηγορίες για συνειδητή επίδειξη αδιαφορίας διατυπώνονται επίσης και κατά του Δήμου και της δημοτικής αστυνομίας.

Και η ασυδοσία των περιπτέρων υπό την προστασία Χαρδαλιά….

Την ασφαλή κυκλοφορία πάνω στα πεζοδρόμια δεν παρεμποδίζουν μόνο οι έμποροι αυτοκινήτων αλλά και τα περίπτερα με τις αυθαίρετες όσο και επικίνδυνες επεκτάσεις τους. Είναι ένα φαινόμενο που αγκαλιάζει όλο τον Βύρωνα. Στη φωτογραφία θα δείτε ένα τέτοιο περίπτερο επί της Λ. Καρέα, το οποίο με την πλήρη προστασία της δημοτικής αρχής, προκειμένου να καταλάβει το πεζοδρόμιο, έχει διαμορφώσει την νεότερη εκδοχή της ιστορικής μάχης τα του «Στενού των Θερμοπυλών»!……

Η Επιτροπή μας θέτει την άθλια όσο και επικίνδυνη αυτή κατάσταση υπόψη του κ. Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για το περιβάλλον κ. Μπαντή και περιμένουμε άμεση απελευθέρωση των πεζοδρομίων, αποκατάσταση και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι για οποιοδήποτε τροχαίο ατύχημα, από δω και πέρα, ήθελε συμβεί ενάντια στην ζωή ή την σωματική ακεραιότητα συνανθρώπου μας, θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη, από κοινού με τους συγκεκριμένους εμπόρους αυτοκινήτων κλπ. Περιμένουμε να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε τα γνωστά παιχνίδια της δημοτικής αρχής……

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες είναι αποκαλυπτικό για την έκταση της ασυδοσίας των εμπόρων αυτοκινήτων και των μεγάλων κινδύνων που διατρέχουν οι πεζοί και κυρίως τα παιδιά!! ( Το φωτογραφικό υλικό καταλαμβάνει 8 σελίδες δείτε το, αξίζει το κόπο )

Η «Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»




Άνω : Η εταιρία ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ επί τω έργω……





Κάτω : Η εταιρία αυτοκινήτων ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ. Παντού βλέπετε ότι τα πεζοδρόμια έχουν χτισθεί και έχουν γίνει ράμπες!....



Κάτω : Η εταιρία Καραχάλιου




Ο Καραχάλιος δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα έστω των 5 εκατοστών…. Εκτός από αυτό έχει γεμίσει τους παρακείμενους δρόμους με δεκάδες αυτοκίνητα (προς πώληση) χωρίς πινακίδα, λες και ο Βύρωνας είναι μάντρα μεταχειρισμένων ή καλύτερα Σχιστό!....Δέστε φωτό: Οι έμποροι δεν διστάζουν να κτίζουν τα πεζοδρόμια, να τα κάνουν ράμπες για να ανεβαίνουν τα αυτοκίνητά τους!.....

Πάνω: Εδώ βλέπουμε πώς Δήμος και έμποροι μεταβάλλουν τα πεζοδρόμια σε ράμπες !




Πάνω: Η εταιρία Καραχάλιου από άλλη οπτική γωνία


Κάτω: Ο κ. ΦΙΛΟΣΙΔΗΣ. Δικά του δεν είναι τα πεζοδρόμια κ. Δήμαρχε;



Κάτω: Αναπαράσταση του «Στενού των Θερμοπυλών» από τους προστατευόμενους περιπτεράδες του κ. Χαρδαλιά, του κ. Μπαντή και της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ του Δήμου Βύρωνα!



Για τα περίπτερα γενικότερα στο Βύρωνα θα επανέλθουμε.