8/2/11

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕΔΩΝ 5 Χ 5 ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Προς
Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων
Π. Κόνσουλα
Π. Πάλμο
Γρ. Κατοπώδης
Στ. Τζορτζιώτη

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι.

Την περασμένη Κυριακή, 30 Γενάρη, επισκέφτηκα τις αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις στην Εργάνη και διαπίστωσε τα εξής απαράδεκτα και θλιβερά.

1.Στα γήπεδα 5Χ5, οι εντεταλμένοι υπάλληλοι για την εκτέλεση της βάρδιας εκείνης της ημέρας, δεν είχαν προσέλθει στην εργασία τους, έως και ώρα 5.45΄. Τα «καθήκοντά» τους εκτελούσε, «αυτόκλητος», ο φύλακας του γηπέδου ποδοσφαίρου, ο οποίος καθοδηγούμενος τηλεφωνικά από πρόσωπα, την ιδιότητα των οποίων φυσικά δεν μπορώ να βεβαιώσω, «διαχειρίζονταν» τις ομάδες των πολιτών που προσέρχονταν για να αθληθούν στα γήπεδα 5Χ5, τα οποία όπως είναι γνωστό λειτουργούν με πληρωμή.

2. Διαπιστώθηκε ότι ο φύλακας ήταν «μιλημένος» και επέτρεψε, σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, την χρήση των γηπέδων 5Χ5 χωρίς πληρωμή! Στην παρατήρησή μου προς τον αυτόκλητο φύλακα «γιατί η συγκεκριμένη ομάδα δεν πλήρωσε » μου απάντησε ότι αυτοί είναι παλιοί, τους ξέρουμε και θα κανονισθεί. Προφανώς ο άνθρωπος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστα΄σε μεθοδεύσεις και ένα σύστημα, το οποίο καλύπτει την συναλλαγή. Και άλλη φορά, στο παρελθόν, είχα παρατηρήσει περίεργες κινήσεις και παράξενες παρουσίες παραγόντων του Α.Ο στα γήπεδα 5Χ5. Ταυτόχρονα δέχομαι καταγγελίες και πολλαπλασιάζονται οι διάφορες πληροφορίες για «σχέσεις» και καταστάσεις που καθιστούν γήπεδα και ανθρώπους στο συγκεκριμένο χώρο, αντικείμενο πολύμορφης εκμετάλλευσης.

3.Θέτω υπό όψη σας τόσο τα γεγονότα της Κυριακής όσο και τις καταγγελίες:
• Για παραχώρησης χωρίς πληρωμή και ρουσφετολογική χρήση των γηπέδων, σε πολίτες που είναι τα γνωστά «δικά μας παιδιά» δηλ. είναι γνωστοί και ευνοούμενοι της δημοτικής αρχής και διαφόρων άλλων δημοτικών παραγόντων ή του Α.Ο που έχουν δεσμούς με την παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο.
• Για πληρωμένη χρήση του γηπέδου χωρίς έκδοση απόδειξης πληρωμής.
• Για απουσία αναρτημένου πίνακα πληροφόρησης αναφορικά για τους όρους λειτουργίας των γηπέδων, τα ωράρια λειτουργίας τους, την σειρά προτεραιότητας στην χρήση των γηπέδων, για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης πληρωμής κλπ. Η μη ανάρτηση πίνακα πληροφοριών για τα γήπεδα και τις χρήσεις τους καθώς και η απουσία παρόμοιας πληροφόρησης από την ιστοσελίδα του Δήμου δεν είναι τυχαία, είναι πράξη συνειδητή! Η απουσία κοινοποίησης στους πολίτες των όρων λειτουργίας αποτελεί στοιχείο με το οποίο μπορεί να διευκολύνεται να λειτουργήσει ένα καθεστώς ασυδοσίας και συναλλαγής. Ο τρόπος με τον οποίο κλείνονται τα γήπεδα εμφανίζει τον Α.Ο και την δημοτική εξουσία να διευκολύνει την αδιαφάνεια, την συναλλαγή και την κατάχρηση εξουσίας

Πριν κλείσω θα κάνω την εξής παρατήρηση. Για ποίο λόγο η δημοτική αρχή, στα μέτρα για την κοινωνική αλληλεγγύη, τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά το 2010, δεν ανακοίνωσε την δωρεάν χρήση των γηπέδων 5Χ5 ;

Κύριε Δήμαρχε, σας καλώ να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα γήπεδα της Εργάνης. Ζητώ να τερματισθεί το καθεστώς του ρουσφετιού, των ημετέρων και των διακρίσεων στην λειτουργία των γηπέδων και του Α.Ο. Ζητώ ταυτόχρονα να κλείσουν όλοι οι δρόμοι και οι δυνατότητες συναλλαγής και ιδιοποίησης των δημοτικών εσόδων.

Διοίκηση Α.Ο, η οποία υποτίθεται θα μπορούσε να παρέμβει και να σχεδιάσει την αποκατάσταση της νομιμότητας στο δημοτικό αθλητισμό ΔΕΝ υπάρχει. Για αυτό και δεν απευθύνομαι στην πρόεδρο του Α.Ο. Ο λαός του Βύρωνα πρέπει να γνωρίζει ότι το Δ.Σ του Α.Ο είναι μια «γλάστρα», η οποία χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα και ως δημοκρατική επίφαση για να προστατεύεται η αντιλαϊκή πολιτική σας και οι αντιδημοκρατικές εκτροπές και ανομίες. Γι αυτό, για ότι συμβαίνει στον Α.Ο, επωμίζεσθε εσείς προσωπικά ακέραιη την πολιτική ευθύνη!

Τέλος επαναλαμβάνω σήμερα εδώ το αίτημα το οποίο από το 2009 διατυπώνω συνεχώς και σας παρακαλώ να καταργήσετε κάθε είδους πληρωμή στα γήπεδα 5Χ5 όπως και σε όλα τα αθλήματα και τις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων κατακλύζουν την χώρα και η φτώχεια χτυπάει την πόρτα του εργαζόμενου λαού και των μικρομεσαίων στρωμάτων, η απαίτηση να πληρώνουνε τα δικά τους γήπεδα για μια ώρα άθλησης ισοδυναμεί με πρόκληση! Η απόφαση της κατάργησης της πληρωμής στα γήπεδα πρέπει να ισχύσει άμεσα τουλάχιστον για τους άνεργους, τα παιδιά έως 18 ετών, τους φοιτητές, τις άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

Με τιμή
Δ. Σουλιώτης
Μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα