6/2/11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ Υμηττός, 01/02/2011
Τηλ. : 2107624223 Α.Π: 06
FAX : 2107613084 ΠΡΟΣ:
1) Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
σχολείων ΕΛΜΕ
2) Διδασκαλικούς Συλλόγους
περιοχής ΕΛΜΕ
3) Σωματεία εργαζομένων περιοχής ΕΛΜΕ
email: zelmeathinas@gmail.com
ΚΟΙΝ: Μέλη ΕΛΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΠΘ με εγκύκλιο του προωθεί την κίνηση των συγχωνεύσεων σχολείων. Με τις συγχωνεύσεις των σχολείων θα γίνουν πράξη οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών που επιβάλλει το μνημόνιο της κυβέρνησης -ΕΕ -ΔΝΤ και στην εκπαίδευση. Θα συνδυαστούν και με άλλες σαρωτικές αλλαγές, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν το σχολείο της αγοράς της εποχής του «Καλλικράτη», και τελικά θα οδηγήσουν στην απαξίωση -διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η λογική που υιοθετεί το ΥΠΕΠΘ πηγαίνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, και δημιουργεί μια σειρά από παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προβλήματα. Άλλωστε η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ μιλά από μόνη της, καθώς προβλέπει ότι: «Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα…» και ότι «Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια)…».
Με τις συγχωνεύσεις θίγεται το δικαίωμα στη μόρφωση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γι’ αυτό και η αγωνιστική απάντησή της είναι αναγκαία. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα Διδασκαλικούς Συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και τα λοιπά εργατικά σωματεία την Πέμπτη 03/02 και ώρα 19:00, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, για να συντονίσουμε τη δράση μας και να οργανώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η εκπαίδευση είναι ζήτημα που αφορά όλους μας και η κινητοποίηση μας μπορεί να αλλάξει τις εξελίξεις!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατωπόδης Γρηγόρης Στεφάνου Δημήτρης