2/2/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Π. ΙΣΙΔ.ΝΤΑΝΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας 1/ 2/2011
ΔΗΜΟΥΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Το βράδυ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε θέμα συζήτησης και απόφασης το Ν.Π.Δ.Δ. της σχολής ΝΤΑΝΚΑΝ να διατηρηθεί ως τρίτο ξεχωριστό Ν. Πρόσωπο και να μην ενσωματωθεί στο Δήμο ως πολιτιστικός οργανισμός.
Η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά έκανε το πρώτο βήμα εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να μην ενσωματωθούν όλα τα Ν. Π. στο δήμο. Απώτερος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα Ν. Πρόσωπα των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητικού Οργανισμού, του Πνευματικού Κέντρου, του Δημοτικό Γυμναστηρίου, του ΝΤΑΝΚΑΝ, να μην περάσουν στο Δήμο ώστε να μπορούν έμμεσα να ιδιωτικοποιηθούν μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ΣΔΙΤ, ή άμεσα μέσα από τη Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. ή μέσα από τις λεγόμενες κοινωνικές εταιρείες, όπως σχεδιάζει να κάνει με το Φεστιβάλ των Βράχων.
Η Δημοτική Αρχή κινείται στη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλει να αναπτύξει την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματικότητα σε αυτούς τους τομείς. Αντιλαμβάνεται τις υπηρεσίες αυτών των Ν. Προσώπων ως εμπόρευμα και όχι σαν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που παρέχονται στους πολίτες. Οι δημότες χρήστες των υπηρεσιών αυτών πρέπει να βάζουν διαρκώς το χέρι στην τσέπη.
Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του αξιοποιεί τη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, Δ.Ν.Τ. και επιδιώκει με διάφορους τρόπους να την επιβάλλει στο Δήμο Βύρωνα. Για να δικαιολογήσει τη φιλελεύθερη πολιτική επιλογή του ο κ Δήμαρχος αναφέρθηκε σε επιχειρήματα όπως: «ότι η ΝΤΑΝΚΑΝ θα υποβαθμιστεί εάν περάσει στο Δήμο, ότι θα χάσει δήθεν τη διεθνή ακτινοβολία της εάν δεν είναι ξεχωριστό Ν.Π». Κρύβει τον απώτερο στόχο του που είναι η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία του πολιτισμού στο Δήμο Βύρωνα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να περάσει η πολιτική αυτή, για να εφαρμόσει τον Καλλικράτη και να μην ενσωματώσει στο Δήμο το Ν.Π. εκτός από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, ο κ. Δήμαρχος βρήκε υποστηριχτές – στυλοβάτες- αιμοδότες- στην παράταξη «Στάση Βύρωνα» και στο δημοτικό σύμβουλο κ. Χαλικιά από την παράταξη του κ. Κόνσουλα και έτσι εξασφάλισε τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειαζόταν. Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα κ. Κατοπόδης Άκης επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος της Ζ΄ΕΛΜΕ και η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλοπούλου Ελένη συντάχτηκαν με την πολιτική Χαρδαλιά και ψήφισαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη. Δε μας εκπλήσσει η στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων γιατί δεν είναι πρώτη φορά που στηρίζουν τη συστημική πολιτική, όταν υπάρχει δυνατότητα αυτή να δεχθεί πλήγματα, να ακυρωθεί και κινδυνεύει να ηττηθεί σπεύδουν να συνδράμουν και να την στηρίξουν.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαλικιάς Χριστόφορος διαφοροποιήθηκε από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε και στήριξε την πολιτική Χαρδαλια κάνοντας πολιτική προσωπικής στρατηγικής.
Οι παρατάξεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Τζορτζιώτης) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Πάλμος) ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ) πλην του κ. Χαλικιά, στο συγκεκριμένο θέμα στήριξαν την πρόταση του σωματείου των εργαζομένων, αντιτάχθηκαν η κάθε παράταξη με τα δικά της επιχειρήματα, στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής και ζήτησαν να ενσωματωθεί στο Δήμο το Ν.Π. της ΝΤΑΝΚΑΝ καταψηφίζοντας την πρόταση Χαρδαλιά.
Στη δυναμική παρέμβαση του σωματείου και των εργαζόμενων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει με τρόπο πιστικό στα επιχειρήματα των εκπροσώπων του σωματείου, επέλεξε να επιτεθεί με βαριές εκφράσεις και πολλά επίθετα στα μέλη του σωματείου και τους εργαζόμενους ρίχνοντας την μάσκα και δείχνοντας την πραγματική του αντίληψη για τους αγώνες των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας φασιστική – χουντική τη νοοτροπία τους,
Δεν εκπλησσόμαστε από αυτή τη συμπεριφορά της εξουσίας. Θα δούμε και χειρότερα στην προσπάθεια της να περάσει και να εφαρμόσει την αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική της.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας αποκαλύπτοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής και όσων την στηρίζουν. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι ανίερες συμμαχίες, ούτε προσωπικές στρατηγικές διαφόρων δημοτικών συμβούλων. Αντίθετα μέσα από τον αγώνα μας και τη διαπάλη που διεξάγουμε βγάζουμε τα δικά μα συμπεράσματα για το ποιοι λένε μεγάλα λόγια αλλά τη κρίσιμη στιγμή στηρίζουν αντικοινωνικές αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε φορά εξουσίας.
Θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας για να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική είτε προέρχεται από την κεντρική είτε την τοπική δημοτική εξουσία.
Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιούμε νέα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8 π.μ.


Το Δ.Σ.