2/2/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6934 093722 6973 848654 6970 086692


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς όλα τα Δ.Σ.

των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων
του Συγκροτήματος Εργάνη

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλούμε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 8.00 μ.μ. σε Συνάντηση στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Βύρωνα, προκειμένου να συζητήσουμε ένα επείγον θέμα που έχει ανακύψει:
Σε συνάντηση της τοπικής ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο Διευθυντή της 2βάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την περιοχή μας δηλώθηκε ότι στα σχέδια για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στην περιοχή μας είναι η κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου και συγχώνευση του 1ου Γυμνασίου με το 2ο Γυμνάσιο και του 1ου Λυκείου με το 2ο Λύκειο.
Το σχέδιο αυτό συνδυάζεται με το στόχο που ανακοίνωσε το Υπουργείο για 30 μαθητές ανά τμήμα στην 2βάθμια εκπαίδευση.
Η αναστάτωση που θα προέλθει από την κατάργηση των 2 σχολείων και το σκόρπισμα των μαθητών του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου ίσως σκεφτεί κάποιος ότι είναι προσωρινή και αφορά μόνο τα 2 σχολεία. Όμως, δεν είναι έτσι. Οι μαθητές των σχολείων μας θα ενσωματωθούν στα άλλα σχολεία της περιοχής. Θα προκύψουν υπεράριθμα τμήματα των 30 μαθητών ανά τάξη. Τμήματα που είναι δυσλειτουργικά και τελικά αποβαίνουν σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών. Ταυτόχρονα η περικοπή δαπανών για τα σχολεία και η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών ξέρουμε ότι υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία.
Θέλουμε να συζητήσουμε αυτούς τους προβληματισμούς μαζί σας γιατί οι επιπτώσεις της κατάργησης των 2 σχολείων αφορούν όλα τα σχολεία. Να διαμορφώσουμε εάν είναι δυνατόν θέσεις για το θέμα και να τις κοινοποιήσουμε στους αρμόδιους φορείς. Επίσης, να ενημερώσουμε τους γονείς.
Τη Δευτέρα 7/2 η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, στο οποίο μπορούμε να καλέσουμε τους γονείς να παρίστανται και να καταθέσουμε τις θέσεις μας.
Σας καλούμε, λοιπόν, εκτάκτως αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 8.00 μ.μ. να συζητήσουμε για όλα αυτά.

1/2/2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ