18/2/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΤΑΝΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας : 16 /2 / 2011
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Προς την Δημοτική Παράταξη
«ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση του υποστηρίζει τη θέση ότι τα ΝΠΔΔ του Δήμου εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος, διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων σ΄ αυτά και αποτρέπεται η μελλοντική ιδιωτικοποίηση τους με διάφορες μορφές (Σ.Δ.Ι.Τ., προγραμματικές συμβάσεις, μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.λπ.).
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα με οριακή πλειοψηφία (Παράταξη Δημάρχου – Στάση Βύρωνα – κ. Χαλικιάς) αποφάσισε το Ν.Π.Δ.Δ.(ΝΤΑΝΚΑΝ) να παραμείνει αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ.
Μετά από αυτή την απόφαση η Δημοτική Παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η στάση της αυτή καθορίστηκε με βάση τις θέσεις του Σωματείου.
1) Η θέση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα είναι δημόσια διακηρυγμένη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με σαφήνεια και καθαρότατα. Δεν μπορεί λοιπόν τώρα η «Στάση Βύρωνα» να επικαλείται τουλάχιστον ανακριβείς θέσεις του Σωματείου .
2) Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα με σαφήνεια παρουσίασε τις θέσεις του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/1/2011. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ειρωνικά χειροκροτήσαμε το αποτέλεσμα και επικρίναμε μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τις παρατάξεις που υπερψήφισαν την απόφαση του Δημάρχου. Η οξύτητα των πολιτικών χαρακτηρισμών είχε να κάνει με τη στάση της παράταξής σας και δημοτικών συμβούλων που αντί να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων ενήργησαν αντίθετα και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που με την πολιτική της κυβέρνησης – Τρόικας – Ε.Ε. και την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στοχεύουν στο χτύπημα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, ιδιωτικοποιώντας περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες και στο χτύπημα της μόνιμης σταθερής εργασίας.
3) Όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα κύριοι της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» σας κάνουμε γνωστό – αν και το γνωρίζετε – ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα ουδέποτε είχε εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο, ουδέποτε πήρε μέρος στις συνεδριάσεις του και δεν αντιλαμβανόμαστε τα υπονοούμενα που αφήνετε σε βάρος του Σωματείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αλλού να ψάξετε για μικροπολιτικές αθλιότητες εκτός αν εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. . .