7/2/11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2

5o Λύκειο Βύρωνα
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Βύρωνας, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως σε συνάντηση της τοπικής ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο Διευθυντή της 2βάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την περιοχή μας, δηλώθηκε ότι στα σχέδια για συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων περιλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις του 1ου Γυμνασίου με το 2ο Γυμνάσιο, του 1ου Λυκείου με το 2ο Λύκειο και η συγχώνευση-κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου.
Το σχέδιο αυτό συνδυάζεται με το στόχο που ανακοίνωσε το Υπουργείο για 30 μαθητές ανά τμήμα στην 2βάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτούς τους σχεδιασμούς διότι θα προέλθει αναστάτωση από την κατάργηση των δύο σχολείων καθώς οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου θα σκορπιστούν σε άλλα σχολεία της περιοχής. Επίσης, θα προκύψουν υπεράριθμα τμήματα λόγω της συγχώνευσης, δυσλειτουργικά που θα αποβαίνουν σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών. Δυσκολεύεται το διδακτικό έργο και υποβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο θα φουντώσει η παραπαιδεία ακόμα περισσότερο που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα για την βοήθεια των μαθητών, με άμεσες επιπτώσεις στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό όλων μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω:

Σας καλούμε, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Βύρωνα, όπου έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας ως κάτοικοι και γονείς σε αυτές τις εξελίξεις.
Διότι η εκπαίδευση είναι ζήτημα που αφορά όλους μας και θίγει άμεσα το μέλλον των παιδιών μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ