25/2/11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Συμπληρώθηκαν είκοσι πέντε ημέρες που οι εργαζόμενοι στο Δήμο βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς και οι είκοσι πέντε δημοτικοί του σύμβουλοι, σε πλήρη αντίθεση με ότι έλεγαν και υπόσχονταν προεκλογικά σε δημότες και εργαζόμενους, θέλουν να επιβάλλουν στο Δήμο τη βάρβαρη πολιτική του Δ.Ν.Τ. και της Κυβέρνησης.
Με όχημα τον Καλλικράτη και με υπερβάλλον ζήλο θέλουν να επιβάλουν στο Δήμο μια φιλελεύθερη πολιτική και να θέσουν τα θεμέλια για την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, τη διάλυση των υπηρεσιών του, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους έμμεσα ή άμεσα. Επιδιώκουν να ρίξουν το κόστος εργασίας καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Στοιχίζονται – ταυτίζονται με τον ΟΛΙ ΡΕΝ, τον ΤΡΟΣΚΑΝ, – τον Πάγκαλο και όλους αυτούς που επιβάλλουν αντιδραστικές ανατροπές στην ελληνική κοινωνία βυθίζοντας την στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στο τέλμα και τη μιζέρια.
Ο κ. Δήμαρχος αφού φρόντισε με μεγάλη επιδεξιότητα να φτιάξει ένα προφίλ, δήθεν υπερκομματικό, δήθεν προοδευτικό, και σε αυτό βοήθησαν αρκετοί, αξιοποίησε και τη δυσαρέσκεια που υπήρχε στην πολιτική της προηγούμενη δημοτικής αρχής. Σήμερα εκλεγμένος για τρίτη συνεχή θητεία στο δημαρχιακό θώκο δείχνει πολύ γρήγορα ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ένα πολιτικό πρόσωπο γεμάτο αλαζονεία και αυταρχισμό και υποτιμώντας τους πολίτες αυτής της πόλης.
Επιμένει μέχρι σήμερα να αρνείται να ικανοποιήσει αιτήματα των εργαζομένων που εάν υλοποιηθούν θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Βαφτίζει το ψάρι κρέας προκομμένου να πείσει για τη μνημονική πολιτική που θέλει να επιβάλλει και να κρύψει την πολύ άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος εξαιτίας της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που δεν αποδίδει στους δήμους το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής που ασκείσαι και ο ίδιος και η παράταξή του. Μιας πολιτικής με έντονα τα σημάδια της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, των πολιτικαντικών σκοπιμοτήτων κ.λπ. Αλήθεια γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλίες ο Δήμος για να διεκδικήσει όσα του οφείλει η κεντρική εξουσία;
Θύματα της δεξιάς φιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να επιβάλλει ο Δήμαρχος πρώτοι από όλους είναι οι πολίτες αυτής της πόλης. Όχι μόνο γιατί θα τους φορτώσει νέα οικονομικά βάρη μέσα από διαφόρους τρόπους, όχι μόνο γιατί δεν θα ολοκληρωθούν αυτά που έμειναν στα μισά με τις τεράστιες κακοτεχνίες όπως με τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά με τη γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα τους παρέχει ο Δήμος. Ήδη ο Δήμαρχος την Δευτέρα 22/2/2011 κοινοποίησε την απόλυση σε 47 εργαζομένους από τη Δημοτική Επιχείρηση ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι σταματούν επ’ αόριστον όλες οι λειτουργίες της Επιχείρησης που βρίσκονται έξω από τη μάντρα του νεκροταφείου (κυλικεία κ.λπ.).
Είναι πολύ πιθανό η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ, η Μυρακτής και τα υπόλοιπα, αφού πρώτα γεμίσουν χελιδονοφωλιές στη συνέχεια να δοθούν σε ιδιώτες σαν πολύ καλά φιλέτα. Ακόμη και τον ιστορικό κινηματογράφο ΛΟΥΊΖΑ τον εγκαταλείπουν στερώντας από την κοινωνία του Βύρωνα το μοναδικό χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και προβολών.
Ότι αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής πρέπει να κτυπηθεί, να συκοφαντηθεί, να πάψει να μιλάει. Και πρώτα από όλα το σωματείο των εργαζομένων, που κρατά μια ανεξάρτητη ταξική πολιτική και συνδικαλιστική στάση και αναπτύσσει χρόνια τώρα μια δράση προς όφελος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά όλης της βυρωνιώτικης κοινωνίας.
Εργοδότες και εξουσία θέλουν να μην υπάρχουν συνδικάτα και συλλογική δράση ή εάν υπάρχουν να τα έχουν στο χέρι. Το σωματείο του Δήμου Βύρωνα δεν μπόρεσαν να το βάλουν στο χέρι και πρέπει να το τσακίσουν γιατί πολλές φορές τους χάλασε τα σχέδια, δεν επέτρεψε ιδιωτικοποιήσεις, επέβαλε την ανακύκλωση, αντέδρασε στους ανθρωποφύλακες κ.λπ.. Πολύ είναι αυτοί και όχι μόνο ο Δήμαρχος που θέλουν το σωματείο να είναι ιμάντας μεταβίβασης της πολιτικής του δημάρχου και κομματικής γραμμής. Δε θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διαμορφώνουν την δική τους ανεξάρτητη ταξική συλλογική γραμμή και δράση, με λάθη, με παραλείψεις, με ανεπάρκειες αλλά όχι σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων στο Δήμο και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου που χρειάζεται διαρκώς να βελτιώνει τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.
Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών γιατί δε μαζεύονται τα σκουπίδια, αφού αυτοί έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, κατανοούμε την ταλαιπωρία τους όταν είναι κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Γυμναστήρια κ.λπ. Τη συμμεριζόμαστε αυτή τους τη δυσφορία και ταλαιπωρία. Τη συναντάμε μαζί με την αλληλεγγύη που μας δείχνουν όταν μοιράζουμε τις προκηρύξεις του σωματείου, όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους της πόλης. Δεν στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι τους. Για αυτό το λόγο προσήλθαμε στην εργασία μας στην καθαριότητα και απογεύματα, ανατρέποντας το προγραμματισμό της οικογένεια μας για να μαζέψουμε περισσότερα απορρίμματα κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Να σταματήσει η αλαζονεία, ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής, να δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, να μην επιδιώκει να επιβάλει τις πολιτικές του Μνημονίου στο Δήμο για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να λειτουργήσουν όλα καλύτερα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο όπλο για να απαιτήσουμε ακόμη και τα αυτονόητα.
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση σε αυτή είναι καθήκον.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος , εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα.
Μέλος του Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων
Με την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση.